placeholder

Otteluennakko: KuPS – FC Lahti

Pirunvuori, Mustankallionmäki, Metelinmäki. Rakkaalla paikalla on monta nimeä. Mutta keskiviikkona Mustat Kuhnurit vaihtavat Metelinmäen uljaat maisemat Mölymäen savolaiseen kauneuteen, sillä FC Lahti matkaa Kuopioon mittaamaan paikallisen Palloseuran kunnon. Onko Mölymäellä piruja vai enkeleitä?

FC Lahti lähtee vieraspeliin allaan 1-2 -tappio Rovaniemen Palloseuralle. Kahdessa edellelisessä ottelussa Kuhnurit ovat jääneet ilman voittoa, vaikka Lahti on luonut lukemattomia maalipaikkoja. RoPS-ottelussa Toni Korkeakunnaksella oli käytettävissään täysin ehjä miehistö. Samassa ottelussa Pekka Lagerblom sai kuitenkin kovan iskun jalkaansa, joten hänen pelikuntonsa on vielä epävarma. Lisäksi otteluruuhkassa nähtänee jonkin verran kierrätystä.

Kotijoukkue KuPS on kolmen ottelun voitottomassa putkessa. Sunnuntaina keltamustat menetteivät kotonaan johtoaseman FC Interille ja helatorstaina RoPS juhli kuopiolaisten kustannuksella. Tuloksista huolimatta kanarialinnut ovat vaarallinen vastustaja. Irakli Sirbiladze on ollut usein erittäin tehokas Lahtea vastaan ja juonikas Petteri Pennanen järjestelee välittömästi paikkoja kuopiolaisille, mikäli Kuhnurit antavat liikaa tilaa. Lisäksi Tomi Maanoja on ollut maalillaan Veikkausliigan eliittiä. Sen sijaan entinen teinitähti Freddy Adu ei ole vielä vakuuttanut täysin liigassa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Liigacupin alkulohkossa pisteet tasattiin Mukkulan hallissa 1-1. Kuopiossa puolestaan Lahti onnistui voittamaan 2-1. Aleksi Ristola osui molemmissa otteluissa kertaalleen. Suomen Cupissa KuPS kukisti Lahden hyytävässä ilmassa 2-1. Kuhnureitten ainokaisen iski Rafael.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 35 kertaa. Kuhnureitten voittosarake näyttää 21 voittoa KuPS:n seitsemää vastaan. Maaleja Mustat Kuhnurit ovat iskeneet 59, kun taas kanarialinnut ovat onnistuneet vain 31 kertaa. Rafael on tehnyt näistä maaleista 15.

Rankaiseeko Enkeli jälleen KuPS:a?

KuPS – FC Lahti 20.5.2015 kello 18:30 Savon Sanomat Areenalla!

– Tommi Leirilaakso