placeholder

Otteluennakko: KuPS – FC Lahti

FC Lahti jatkaa taivaltaan torstaina matkustamalla KuPS:in kestittäväksi Savon Sanomat Areenalle.

Lahden paluu maaottelutauolta ei sujunut kovin kaksisesti. Ennen juhannusta lahtelaiset vierailivat sarjan viimeisellä sijalla majailevan VPS kotikentällä ja joutuivat poistumaan paluumatkalle 0-2 tappio niskassaan. Maanantaina Lahti kohtasi Kisapuistossa IFK Mariehamnin. Peli päättyi kiikarilukemiin, vaikka Lahti pääsikin pyörittämään peliä puolisen tuntia yhden miehen ylivoimalla. Kuhnureiden puolustukseksi sanottakoon, että pelillisesti joukkueella ei ole ollut mitään hätää. Päinvastoin. Lahti on ollut viime kauden tapaan vahva puolustussuuntaan ja maalintekotilanteitakin joukkue kykenee luomaan riittävästi ottelusta toiseen. Viimeistely on ollut tehotonta pitkin kautta ja se on kostautunut. Joukkueesta löytyy hurja määrä hyökkäyspään pelaajia, jotka ovat pussittaneet palloa maaliin aiemmin urallaan. On vain ajan kysymys milloin Rafael ja kumppanit onnistuvat karistamaan gorillan harteiltaan. Toivottavaa kuitenkin olisi, että tuo aika koittaisi pian.

Talvella joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kertaa Liigacupissa. Lahdessa pelattu ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Kuopiosta Lahti onnistui naaraamaan 2-1 vierasvoiton. Suomen Cupin viidennellä kierroksella Lahden taival päättyi juurikin Savon Sanomat Areenalla KuPS:in voitettua 2-1. Liigakauden alkupuolella Lahti otti komean revanssivoiton samaisella areenalla. Tuolloin Lahti ryöväsi pisteet mukaansa 3-0 vierasvoiton turvin.

KuPS kärsi viime kierroksella 1-3 tappion sarjanousija KTP:lle. Juhannuksen viettoon savolaiset pääsivät lupsakoissa tunnelmissa, sillä IFK Mariehamn tapui kotikentällään KuPS:in käsittelyssä 2-3 lukemin. KuPS:in alkukauden johtaviin pelaajiin kuulunut Petteri Pennanen loukkaantui muutama kierros sitten HIFK:iä vastaan. Se oli kova kolaus Marko Rajamäen luotsaamalle joukkueelle, mutta joukkue on tuosta poissaolosta huolimatta täynnä laadukkaita pelimiehiä. Esimerkkeinä puolustuksen viimeinen lukko Tomi Maanoja, vaarallisia nousuja vasemmalta tekevä Tuomas Rannakari, keskikentän työjuhta Ebrima Sohna ja hyökkäyksen jättiläinen Irakli Sirbiladze. KuPS löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä Lahtea pykälää ylempänä sijalta kuusi. Piste-eroa joukkueiden välillä on vain pisteen verran.

Lahden pelaajatilanne pysyy hyvänä. Ainoastaan Henri Toivomäki ja Leandro Motta ovat näillä näkymin sivussa ottelusta.

Napsiiko Lahti kalakukon suihinsa vai onko KuPS tyly isäntä?

KuPS – FC Lahti 25.06.2015 klo 18.30 @Savon Sanomat Areena

Ottelu on nähtävissä ISTV:stä -> http://www.iltasanomat.fi/liveottelut/veikkausliig…

– Miko Heikkinen