Otteluennakko: Kisapuiston tupla

Lahti palasi kentille viime lauantaina Espoossa FC Honkaa vastaan. Lahden prässi tuotti Hongalle vaikeuksia, mutta Honka onnistui siirtymään johtoon. Toisella jaksolla Lahti kampesi itsensä tasoihin Jasin Assehnounin komealla soolomaalilla. Dimitry Imbongo iski voittomaalin kauniin joukkuekuvion seurauksena ja se riitti Lahdelle.

Gnistania vastaan Lahti lähtee kohentamaan pelikuntoaan. Lahti pääsee lähes ehjällä miehistöllä otteluun, sillä ainoastaan Pyry Lampinen ja Tim Martinen eivät ole valmennusjohdon käytettävissä. Joukkueen päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan joukkueen harjoitusviikko on ollut hyvä.

– Meidän harjoitusviikkomme on ollut hyvä. Olemme periaatteessa harjoitelleet kolmesti. Lähdemme parantamaan viime ottelusta. Isot linjamme ovat kunnossa, mutta nyt paranamme niitä pieniä juttuja yksilötasolla. Haluamme pelikuntoa ja joukkueen saumattomuutta kohdilleen, Zeneli kertoo ottelun tavotteista.

Vastustaja IF Gnistan nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen. Talvella kovasti vahvistunut oulunkyläläinen Kipinä esiintyi Cupin karsinnan vierasotteluissa hyvin, mutta kotiottelut takkusivat sen verran, että jatkopaikka jäi saavuttamatta. Koronarajoitusten purun jälkeen Gnistan kohtasi harjoitusottelussa Helsingin Jalkapalloklubin. Klubin taso oli kuitenkin liian kova ja Gnistanille kirjattiin 4-0-tappio.

Kipinällä on kasassa mielenkiintoinen ja kokenut joukkue. Joel Perovuo, Hassan Sesay, Jesse Ahonen ja Pauli Kuusijärvi tuovat Oulunkylään aimo tukun liigakokemusta. Lahdessakin aikanaan testillä käynyt Hidetoshi Wakui pyörittää Gnistanin peliä kapellimestarin eleganssilla. Lisäksi Gnistanilla on riveissään maalivahti Tomi Maanoja, mutta minuutteja hänelle ei ole kertynyt.

Lahti pelaa lauantaina uudella kakkosasulla. Kakkosasu on perinteinen ja kokonaan venetsianpunainen.

Lauantain toisessa ottelussa Lahden Reipas avaa sarjakautensa PK-35:tä vastaan. Jussi Mäntysen Hirvi-patsaan juuressa Viipurissa molempien seurojen esi-isät ovat saaneet ensikosketuksensa kuningaslajiin. Sota vei Viipurin, mutta sen seurat jatkavat yhä. Ja niin Lahdessa, Jussi Mäntysen Hirvi-patsas valvoo viipurilaisseurojen kohtaamista vuonna 2020.

Lahden Reipas palasi pelikentille tiistaina harjoitusottelussa FC Kuusysiä vastaan. Reipas nuiji Kyykän 5-1 Tino Villgrenin, Roni Rinteen, Markus Hietalan, Mikko Tuomen ja Valtteri Entolan maaleilla. Lauantain ottelussa Reippaalla on poissaoloja, mutta Reipas lähtee taistelemaan pisteistä tosissaan.

PK-35 nousi Kakkoseen ja vahvistui hurjasti. Pirteästi Lahdessa esiintynyt Ville Salmikivi vastaa Pallokerhon maalinteosta. Jaakko Lepola, Esa Terävä, Otto-Pekka Jurvainen ja Joni Korhonen tuovat kokemusta Pihlajamäkeen. Myös lahtelaistaustainen Niko Tirkkonen vahvistaa helsinkiläisten puolustusta yhdessä FC Lahti Akatemiassa pelanneen Aapi Helvelahden kanssa. Helsinkiläisnipulla on riveissään myös useita lupaavia nuorukaisia, kuten Leon Pierce, Florian Troni ja Mohamed Lassoued.

Lahti vastaan Helsinki on Kisapuiston tuplan teemana. Kuinka lahtelaisille käy?

FC Lahti – IF Gnistan 13.6.2020 kello 14.00 Kisapuistossa!

Lahden Reipas – PK-35 13.6.2020 kello 17.00 Kisapuistossa!

Lahden Reipas myy liput tapahtumaan kymmenen (10) euron hintaan. Lippuja jää portille vain vähän. Lisäksi sisään pääsee Lahden Reippaan kausikortilla, sekä Reippaan ja FC Lahden yhteiskausarilla.

Tapahtumassa noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita. Reippaan ottelussa otteluisäntänä toimiva Skydda jakaa hengityssuojia halukkaille. Lisäksi Kisapuistossa on käsidesipisteitä.

Saavuthan tapahtumaan ajoissa, jotta tapahtumassa ei syntyisi ruuhkia. Muistathan noudattaa turvavälejä koko tapahtuman ajan. Muistathan saapua tapahtumaan vain terveenä!

Etelä-Suomen Sanomat lähettävät molemmat ottelut suorana verkkosivuillaan.