Otteluennakko: Kausi päättyy kotona

Kauden päätösottelu siirtyi pariin otteeseen, mutta se antoi FC Lahdelle aikaa treenata ja palautua. Edellisellä ottelukierroksella Lahden haaveet europaikasta sulivat, kun Honka voitti Tapiolassa käydyn kamppailun 2-1. Molemmat Hongan maaleista olivat lahtelaisittain hyvin epäonnekkaita. Lahden ainoan maalin iski Jasin Assehnoun rangaistuspotkusta.

Kauden päätösotteluun FC Lahti lähtee vielä metsästämään tosissaan kolmea pistettä. Vahid Hamboa ja Valdrin Rashicaa lukuun ottamatta valmennusjohdolla on käytettävissään täysimiehitys, josta valita kokoonpano. Päävalmentaja Ilir Zeneli harmittelee, että yleisö ei pääse näkemään pitkän kauden viimeistä ottelua.

– Tämä on todella harmillista. Tätä lajia pelataan yleisölle ja pelaajat saavat siitä lisää virtaa. Tämä on suuri harmi urheilulle, seuralle, pelaajille, yleisölle ja koko kaupungille. Nyt tiedämme, että on viimeinen peli ja meillä on mahdollisuus varmistaa sijoitus kuuden parhaan joukossa, joka oli seuran virallinen tavoite. Joukkueen sisällä tavoite oli kunnianhimoisempi, mutta emme aivan yltäneet siihen. Lähdemme kuitenkin hakemaan kolmea pistettä ja päättämään kauden tyylillä, Zeneli kertoo.

Vierailija Helsingin IFK on Lahden takana seitsemäntenä pisteen perässä lahtelaisnippua. Edellisellä kierroksella IFK voitti RoPS:n 1-0. Ottelun ratkaisijaksi nousi Foday Manneh Jukka Halmeen taidokkaasta esityöstä. HIFK hukkaili paikkoja, mutta puolustuspäässä Tähtirinnoilla ei ollut hätää.

IFK:n nippu on aina vaarallinen, sillä hyökkäyspäässä Adama Fofana, Vitinho ja Sakari Tukiainen osaavat viimeistellä. Keskikentältä löytyy kovuutta ja taitoa. Moshtagh Yaghoubi kykenee luomaan maalipaikkoja tyhjästä. Erikoistilanteissa Sakari Mattila on ollut liigan vaarallisimpia pelaajia tällä kaudella. Puolustuksessa luutivat muun muassa Joel Mero ja Jani Bäckman ennen liigan huippukassari Arnold Origia. Helsinkiläisiltä puuttuvat pelikieltojen takia kokenut Jukka Halme ja John Fagerström.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella kertaalleen Helsingissä. Heinäkuisessa lämmössä Lahti takoi taululle 3-0-lukemat. Mikko Kuningas aloitti maalinteon ja Vahid Hambo ja Jasin Assehnoun kaunistelivat vielä osumillaan Lahden voittoa. Puolustuspäässä Lahdella ei juuri ollut hätää.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 17 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista kymmenen. IFK on kyennyt voittamaan Lahden vain kertaalleen, viisi vuotta sitten murskaavin 5-0-lukemin. Lahti on edellä myös maaleissa. Mustapaidat ovat iskeneet 29 osumaa ja IFK on iskenyt 18 häkkiä. Lahdella on keskiviikkona oiva sauma jatkaa komeaa saldoaan.

FC Lahti – HIFK 4.11.2020 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelu pelataan ilman yleisöä viranomaispäätöksen johdosta. Ottelu näkyy kuitenkin Pub Iloisessa Kulkijassa tai Ruutu-palvelusta.

Mikko Viitikko saavutti Honka-ottelussa sadan Veikkausliiga-ottelun rajapyykin. Hänet palkitaan ennen ottelun alkua Iittalan Sarpaneva-lautasella.