OTTELUENNAKKO: Kausi 2024 alkaa lauantaina

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti aloittaa vuoden 2024 harjoitusottelut kotikentällään. Lauantaina tulessa ovat sekä naisten että miesten edustusjoukkueet. Naisten edustusjoukkue kohtaa Puotinkylän Valtin ja miesten edustusjoukkueelle Mukkulaan saapuu vieraaksi KTP.

Nuorien johdolla otteluun

FC Lahden miesten edustusjoukkue palasi harjoituksiin joululoman jäljiltä maanantaina. Mukana olivat myös talven aikana Lahteen siirtyneet Otso Koskinen, Riku Selander ja Matias Vainionpää. Ennen joululomaa Lahti kohtasi ylimenokauden harjoitusottelussa Järvenpään Palloseuran Mukkulassa varsin nuorella kokoonpanolla. Lahti siirtyi johtoon Tommi Jäntin osumalla, mutta toisella jaksolla vierailija tuli tasoihin ja ottelu päättyi lukemiin 1–1.

FC Lahti ei pääse vielä otteluun parhaalla kokoonpanolla. Mikko Viitikko ja Bubacar Djaló liittyvät joukkueen mukaan vasta ensi viikolla ja Pablo Andrade saapuu Suomeen kuun puolen välin jälkeen. Tuore hankinta, Joshua Oluwayemi puolestaan liittyy joukkueeseen kuun lopussa. Lisäksi Marius Könkkölä, Samuel Pasanen ja Viljami Jokiranta eivät ole pystyneet harjoittelemaan koko viikkoa täydellä teholla ja Julius Tauriainen on armeijan harmaissa. Lahden Reippaassa viime kaudella esiintyneet Asaad Babiker ja Topias Inkinen saavat näytönpaikan, jonka lisäksi paikallisia nuoria nousee kokoonpanoon. Päävalmentaja Toni Lindberg ottaa uuden kauden vastaan hyvillä mielin.

– Lähdemme hyvillä fiiliksillä vuoden 2024 puolella oleviin peleihin. Viikko on ollut täynnä intoa ja olemme päässeet heti pureutumaan tulevan kauden pelitapaan. Valmistautuminen kohti tulevaa kautta on alkanut. Nuoria paikallisia pelaajia nähdään edelleen meidän mukana. Lisää sopimuspelaajia saapuu taas ensi viikolla mukaamme, Lindberg kertoo.

Vastustaja KTP putosi viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta Ykkösliigaan. Samalla kotkalaiseten valmennus meni uusiksi ja valmennusvastuun otti Jonas Nyholm. Apunaan hänellä on Kokkolassa pyörähtänyt Christian Sund. Myös kotkalaisten pelaajistossa on talven aikana tapahtunut pientä liikehdintää ja viikolla KTP hankki kokeneen ja meritoituneen puolustajan Mikko Sumusalon. Myös Tabi Manga saapui vahvistamaan KTP:n puolustusta.

KTP:llä on riveissään muutama mielenkiintoinen nuori pelaaja, jotka hakevat lopullista läpimurtoaan. Nuori hyökkääjä Aleksi Tanninen saapui satamakaupunkiin FC Hongasta ja ukrainalainen maalivahti Maksym Zhuk palasi seuraan lainalta. Kokemusta puolestaan edustaa keskikenttämies Johannes Laaksonen, joka on nähnyt urallaan jo paljon.

FC Lahden naisten edustus starttaa jalkapallolauantain

Ennen miesten edustusjoukkueen ottelua palaa FC Lahden naisten edustusjoukkue pelikentälle ja aloittaa valmistautumisensa tulevan kauden Ykköseen. Talven aikana joukkueeseen on nostettu nuoria pelaajia omista junioreista, kuten Sofia Korhonen ja Heta Häkkänen. Urallaan eteenpäin ovat puolestaan menneet Katrin Kirpu, Minttu Takanen, Saija Suni ja Viivi Moilanen, jotka kaikki saivat liigasopimuksen. Nelikko oli viime kauden vakioavaajia, joten nuorilla pelaajilla on erittäin hyvä sauma napata paikka avauskokoonpanosta talven harjotusotteluiden esityksillä.

FC Lahden päävalmentaja Marko Salo kertoo, että joukkue on keskittynyt fyysiseen harjoitteluun. Hänen mukaansa se palvelee hyvin tulevan kesän haluttua pelitapaa. Salo kuitenkin iloitsee, että tammikuun ottelut keskeyttävät rankan fyysisen jakson.

– Treeneissä on ollut hyvä fiilis. Tekemisen laatu on ollut oikein mainiota. Pääpaino on ollut fysiikassa, osittain myös paukkupakkasista johtuen. Se ei tässä vaiheessa kautta haittaa, koska haluamme ensi kesänä selkeästi fyysisempiä ja pystyä pelaamaan fyysisempää jalkapalloa. Tämä palvelee meitä mukavasti. Nämä tammikuun pelit katkaisevat mukavasti tämän kovan fyysisen jakson. Hienoa, että pelaajat pääsevät kentälle irti ja toteuttamaan itseään. Tottakai myös valmennus pääsee näkemään, mitä painopisteitä meidän pitää vielä työstää talven aikana, jotta olemme riittävän valmiita kauden alussa, Salo kertoo.

Vierailija Puotinkylän Valtti sijoittui viime kaudella Kakkosen B-lohkon kolmoseksi. Erittäin nuoren joukkueen otteet herättivät paljon lupauksia. Valtti kykenee aiheuttamaan ennakkoluulottomalla pelillä ongelmia lahtelaispuolustukselle.Lahden tulee olla tarkkana koko ottelun ajan, jotta kauden ensimmäisestä ottelusta irtoaa voitto.

Tervetuloa jalkapallokausi 2024.

FC Lahti – Puotinkylän Valtti 13.1.2024 kello 12.00 Mukkulan kuplassa!

FC Lahti – KTP 13.1.2024 kello 15.30 Mukkulan kuplassa!

Molempiin otteluihin on vapaa pääsy.

Osta FC Lahden kausikortit helposti verkkokaupasta tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen