placeholder

Otteluennakko: JJK – FC Lahti

FC Lahti lähtee Jyväskylään seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa. Hieman lyhyempi voitoton putki katkesi alkuviikosta HIFK-ottelussa, jonka Lahti vei nimiinsä 4-1. Maaleista vastasivat Santeri Hostikka, Loorents Hertsi ja Marko Simonovski. Ensimmäinen maali merkattiin omaksi maaliksi. Voitolla Lahti nousi jo neljänneksi. Jyväskylään Lahti matkaa ilman Hassan Sesayta ja pitkäaikaispotilaita Pavel Osipovia ja Drilon Shalaa. Hendrik Helmken ja Aleksi Paanasen pelikunto on vielä suuri kysymysmerkki.

Kotijoukkue JJK on jämähtänyt sarjassa viimeiseksi. Jyväskyläläiset ovat juhlineet voittoa vain kertaalleen, kun Ilves kaatui Harjulla toukokuun lopussa. Joukkueen kolmen ottelun mittainen tappioputki ei kuitenkaan kerro kaikkea. Edellisissä otteluissa HIFK:a ja IFK Mariehamnia vastaan JJK on ollut pelissä hyvin mukana. Kokeneet Tommi Kari, Tomi Petrescu ja Mikko Manninen muodostavat arvaamattoman hyökkäyselementin. Lisäksi maalivahti Jere Pyhäranta on esittänyt loistavia otteita, vaikka JJK on päästänyt eniten maaleja liigassa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti. Suomen Cupissa Lahti vei ottelun nimiinsä 3-2 Pavel Nazimovin, Fareed Sadatin ja Hendrik Helmken onnistuessa maalinteossa. Liigassa joukkueet tasasivat pisteet lumisella Hiihtiksellä huhtikuussa Stênion tekemällä lahtelaismaalilla. JJK:n Tomi Petrescu puolestaan onnistui tasoittamaan pelin suoraan kulmasta, joten lahtelaisille jäi ottelusta hieman karvas maku.

Lahtelaiskäskijä Toni Korkeakunnas odottaa levännyttä ja sisuuntunutta JJK:ta. FC Lahdella on allaan voitto, mutta putken jatkaminen vaatii hyvää peliä. Korkeakunnas peräänkuuluttaa nopeata peliä, jossa pallon pitää liikkua.

– Tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa peliä. JJK on päässyt lepäämään ja sisuuntui varmasti HIFK-tappiosta. JJK on pelannut tasaisia pelejä, mutta vastustaja on iskenyt monesti erikoistilanteista. JJK:lla on myös paljon kokeneita liigapelaajia. Meidän tulee olla aktiivisia ja saada pallo liikkeelle. Jos pelimme on hidasta, emme pääse murtautumaan. Suomen Cupin pelissä oli juuri niitä elementtejä. Voitto vaatii meiltä hyvän pelin. HIFK:a vastaan saimme hieman apuja, joten jos tällä kerralla tekisimme itse työt, Korkeakunnas kertoo.

JJK – FC Lahti pelataan 1.7.2017 Harjun stadionilla kello 17.00. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa.

– Tommi Leirilaakso

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

FC Lahden kausikortit saat myös kätevästi verkkokaupastamme: https://www.seamchip.fi/fclahti