placeholder

Otteluennakko: Ilves – FC Lahti

HJK kruunattiin Veikkausliigan mestariksi keskiviikkona, mutta muilla joukkueilla on vielä paljon pelattavaa kauden viimeisellä viidellä kierroksella. Koska Klubi voitti myös Suomen Cupin, tulee neljänneksi tällä kaudella sarjassa sijoittunut joukkue pelaamaan ensi kaudella Eurooppa-liigan karsintoja. Tuota paikkaa tähyää Kuhnureiden lisäksi myös KuPS, Ilves, SJK ja IFK Mariehamn.

Tilanne on siis kaikin puolin herkullinen, sillä jokainen ottelu tästä eteenpäin on kuin finaali. Sitä se on todellisesti lauantaina Tampereella, sillä Ilves on vain kolme pistettä toisella sijalla sarjataulukossa majailevan FC Lahden takana. Voitolla Kuhnurit saisivat yhden merkittävän kilpailijan tuupattua pois niskan takaa hengittämästä.

FC Lahti jäi viime viikonloppuna 1-1 tasapeliin RoPSin kanssa. Itse ottelu kulki pitkälti Kuhnurien komennossa ja joukkue loi maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta viimeistely oli huolimatonta. Lahtelaisten ainoan maalin iski Marko Simonovski, joka on tehnyt peräti kuusi maalia neljässä edellisessä ottelussa ja yhteensä 13 osumaa tällä kaudella.

Ilves puolestaan ei ole voittanut kahteen edelliseen otteluun. Kissapaidat hävisivät kotonaan HJK:lle 1-4 ja jäi maalittomaan tasapeliin SJK:n vieraana. Sitä ennen joukkue kuitenkin kaatoi kotonaan RoPSin 3-2. Joukkueen selvänä ykköspyssynä on toiminut lahtelaisillekin tuttu Ariel ”Tuco” Ngueukam, joka on iskenyt tällä kaudella jo 14 maalia. Kamerunilaispyssyn takana on kuitenkin hiljaisempaa, sillä joukkueen seuraavaksi parhaat maalintekijät ovat Eero Tamminen, Youness Rahimi ja Marius Noubissi, joilla on kaikilla kasassa kolme kaappia.

– Tuco on tietysti vaarallinen pelaaja. Maaleja on tullut ja hänellä on Näsinneulan kokoinen itseluottamus. Me kuitenkin tunnemme ja tiedämme hänen metkunsa. Tulee hyvä kapina, päävalmentaja Toni Korkeakunnas ennakoi.

FC Lahden ja Ilveksen ottelut ovat tällä kaudella olleet hyvin tasaisia. Kauden avausmatsissa Tampereella jäätiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1 tasatulokseen, kun taas Lahdessa pelattiin kesällä maaliton kamppailu. Pienen hyödyn Kuhnurit saavat siinä, että Ilves pelasi edellisen kerran keskiviikkona, joten palautumisaika on lahtelaisia lyhyempi. Joka tapauksessa, FC Lahden ainoa tavoite lauantaina on vierasvoitto.

– Lähdemme rohkeasti pelaamaan omaa peliämme. Vaikka kotikentällä maalinteko on tökkinyt, olemme tehneet yhteensä kymmenen maalia viimeisessä kahdessa vieraspelissä. Me nojaamme ja luotamme omaan pelitapaamme, meillä ei ole mitään pelättävää, Korkeakunnas korostaa.

– Me haluamme lähteä nauttimaan näistä peleistä. Olemme vuoden päivät tehneet duunia tämän joukkueen kanssa. Enää on viisi peliä jäljellä ja pelaamme isoista asioista. Voi vain sanoa, että ”Bring it on!”

FC Lahdella on hyvä terveystilanne, sillä ainoastaan Aleksandr Vasjutin sekä pitkäaikaispotilaat Drilon Shala ja Pavel Osipov ovat sairastuvalla. Viime pelin väliin viime hetkellä jättänyt Igor Jovanovic palaa takaisin FC Lahden kokoonpanoon.

Ilves – FC Lahti pelataan lauantaina 30.9. Tammelan stadionilla klo 17.00. Ottelu on katsottavissa suorana IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti