placeholder

Otteluennakko: Ilves – FC Lahti

FC Lahti jatkaa vieraskiertuettaan lauantaina matkaamalla Tampereelle Ilveksen kestittäväksi.

Lahden alkukausi on ollut vaikea tuloksellisesti. Voitot ovat karttaneet joukkuetta huonon viimeistelyn takia. Puolustuspää on toiminut pääpiirteittäiin hyvin, mutta sillekin on alkukauden aikana sattunut kohtalokkaita nukahduksia. Kuvaavaa on, että vastustajat ovat käyttäneet vähäiset maalintekopaikat armotta hyväkseen, kun Lahti on tarvinnut lukuisia paikkoja edes yhden osuman aikaansaamiseksi. Viime sunnuntaina Lahti kävi aallonpohjalla hävittyään 1-2 kotonaan RoPS:ille, vaikka pääsi pelaamaan koko toisen puoliajan yhden miehen ylivoimalla. Tästä tappiosta sisuuntuneena Lahti kukisti viime keskiviikkona KuPS:in vieraissa tyylipuhtaasti 3-0. Esitys oli vakuuttava joka sektorilla ja tuon esityksen varaan on hyvä rakentaa jatkossakin.

Sarjanousija Ilvekselle kauden alku on ollut odotettavan haastava. Se on onnistunut haalimaan kahdeksassa pelissä puolet vähemmän pisteitä kuin Lahti eli yhteensä viisi. Se oikeuttaa sarjataulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeiseen sijaan. Ilves on kuitenkin yllätysvalmis joukkue – etenkin kotonaan Tammelassa. Keith Armstrongin luotsaama(t) joukkue(eet) tunnetaan suoraviivaisesta pelityylistään. Ilveksessä pelaa useita lahtelaisillekin tuttuja pelureita, kuten Jaakko Rantanen, Ibrahim Köse ja Eero Korte.

Liigacupissa joukkueet kohtasivat pariin otteeseen. Ensimmäinen koitos Mukkulan hallissa päättyi Ilveksen 1-0 vierasvoittoon. Tampereella pelattu ottelu päättyi puolestaan Ilveksen 2-1 voittoon.

Lahden pelaajatilanne on ottelun alla hyvä. Ainoa varma poissaolija on Pekka Lagerblom. Markus Joenmäen pelaaminen on epävarmaa KuPS-ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen takia.

Lahti tarvitsee edelleen kipeästi pisteitä pysyäkseen mukana sarjan kärkijoukkueiden tahdissa. Ilves puolestaan puhkuu näyttöhaluja kotiyleisönsä edessä ja haluaa pitää putoamispeikon mahdollisimman kaukana Tampereelta.

Ilves – FC Lahti 23.05.2015 klo 16.00 @Tammelan stadion

Katso ottelu ISTV:stä -> http://www.iltasanomat.fi/liveottelut/veikkausliiga/art-1288962015202.html

– Miko Heikkinen