placeholder

Otteluennakko: Ilves – FC Lahti

FC Lahden kausi jatkuu sunnuntaina vierasottelulla Ilvestä vastaan.

Lahtelaisten mitalihaaveet kokivat viime sunnuntaina ison kolauksen, kun kotipeli HIFKiä vastaan päättyi erittäin murheellisesti. Koko ottelun kaksi askelta edellä olleet stadilaiset latoivat Henrik Moisanderin selän taakse peräti viisi maalia, Lahden jäädessä puolestaan jäi nollille. Esitys oli isäntien kannalta karmaiseva, eikä sisältänyt ainuttakaan ilonaihetta. Tuon muiston Kuhnurit haluavat varmasti pyyhkiä pois takaraivoistaan ja se onnistuu parhaiten ottamalla täydet kolme pistettä. Tampereelle matkaa varmasti erittäin motivoitunut joukkue.

Ilveksen kausi on sujunut paljon paremmin, mitä monet ennakoivat ennen kauden alkua. Keith Armstrongin luotsaama ”duunariporukka” on luottanut yksinkertaiseen ja selkeään pelitapaansa läpi kauden, ja se on tuottanut myös tulosta. Ilves hyökkää nopeasti pallonriistojen jälkeen ja panostaa vahvasti erikoistilanteisiin. Joukkueesta löytyy paljon liigakokemusta ja sitä kautta laatua, mutta joukkueen kestävyyttä otteluruuhkien keskellä epäiltiin isoon ääneen. Se epäilys on kuitenkin vaiennut jo aikoja sitten. Ilveksellä on takataskussaan tuplavoitto KuPSista, joten joukkue on tällä hetkellä hyvässä iskussa.

Lahti ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa liigassa kahteen otteeseen. Ensimmäisessä koitoksessa Ilves nujersi Lahden Tammelassa lukemin 2-1. Seuraavassa kohtaamisessa Lahti maksoi kalavelat takaisin, kun se pöllytti Ilveksen turkkia Kisapuistossa luvuin 3-1.

Lahdelta poissa ovat varmuudella pitkäaikaispotilaat Henri Toivomäki ja Jussi Länsitalo, jalkavaivainen Pekka Lagerblom sekä pelikiellosta kärsivä Matheus Alves.

Lahden mitalihaaveet ovat vielä ohuesti elossa. Niiden hengissä pitäminen vaatii välitöntä paluuta voittokantaan. Ilveksen voidaan puolestaan katsoa varmistaneen jo sarjapaikkansa, mutta tunnetusti nälkä kasvaa syödessä. Kumman nälkä on suurempi?

Ilves – FC Lahti 27.9.2015 klo 18.30 @Tammelan stadion

– Miko Heikkinen