placeholder

Otteluennakko: Ilves – FC Lahti

Tampereelta kotoisin oleva Wivi Lönn on jättänyt kauniin kädenjälkensä Lahden kauniiseen keskustaan, aivan Kisapuiston viereen. Jykevänä seisova Kotila on kunnioitusta herättävä kuin Rafaelin maalimäärä. Ja aivan Kotilan vierestä, muutaman korttelin päästä, starttaa Kuhnurilauma keskiviikkona kohti Wivi Lönnin syntymäpäikkaa, Tammerkosken rannalla sijaitsevaa Tamperetta. FC Lahti kohtaa Veikkausliigan 11. kierroksella Tampereen Ilveksen.

FC Lahti matkaa Tampereelle allaan kaksi kirvelevää tappiota. IFK Mariehamn oli Kuhnureita vahvempi tylyst 3-0 ja perjantaina HJK taisteli pisteet Kisapuistosta 2-1 -voitolla. Kuhnureitten ainokaisen iski kapteeni Mikko Hauhia. HJK:a vastaan ei Kuhnureitten pelillisessä esityksessä ollut kovin paljon moitittavaa, ainoastaan tarvittavat maalit jäivät puuttumaan ja vastustaja onnistui kahdesti puhkomaan Lahden puolustuksen. Tampereelle Lahti matkaa ilman Drilon Shalaa ja vatsataudissa olevaa Jussi Länsitaloa. Myös Pyry Kärkkäinen on kärsinyt vatsataudista ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Kokoonpanoon puolestaan palaa Mikko Kuningas.

Tampereen Ilves on tasapisteissä FC Lahden kanssa. Lauantaina joukkue jäi ilman pisteitä Turussa, vaikka se hallitsi ottelua ja loi lukuisia maalipaikkoja. Hyökkäävässä roolissa häärivä Emile Paul Tendeng ja liukas Mikael Soisalo haastavat lahtelaispuolustuksen varmasti. Ilveksen ongelmana on kuitenkin ollut viimeistely, sillä joukkue on onnistunut liigassa maalinteossa vain kuusi kertaa.

Joukkueet kohtasivat talvella kahdessa harjoitusottelussa. Porissa Kotijoukkue-turnauksen finaalissa Ilves kaatui vasta rangaistuspotkuilla. Kiirastorstaina Mukkulassa molemmat joukkueet jäivät maaleitta.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa kuusi kertaa. Voitot ovat tasan 3-3. Keskinäisten otteluiden maaleissa Kuhnurit puolestaan johtavat 10-8. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli 1998 Ykkösessä, kun jo nousun varmistanut FC Lahti herkutteli Ismo Liuksen hattutempulla 3-1 -voiton. Joukkueiden viisi muuta kohtaamista ovat viime kaudelta. FC Lahden Mikko Kuningas teki viime kaudella Ilvestä vastaan unohtumattoman liigadebyytin, kun nuorukainen viimeisteli komean yksilösuorituksen päätteeksi uransa ensimmäisen liigamaalin.

Periikö joku Ismo Liuksen manttelin? Kuka tekee ottelun näyttävimmän suorituksen? Seisooko FC Lahden puolustus yhtä jykevänä kuin Kotilan talo?

Ilves – FC Lahti 25.5.2016 kello 18.00 Tammelan stadionilla!

– Tommi Leirilaakso