placeholder

Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Lahti

Viime perjantaina FC Lahti koki toisen perättäisen tappionsa, kun KuPS haki pisteet Lahdesta numeroin 2-1. Tiistaina mustapaitojen tavoitteena onkin palata takaisin voittokantaan kiinni.

Haaste ei ole helpoin, sillä IFK Mariehamn on aina vaarallinen kotikentällään Wiklöf Holding Arenalla, jossa se on toistaiseksi pelannut tappioitta. Joukkue on kaatanut kotonaan niin JJK:n kuin PS Kemin, kun se on tasannut pisteet HJK:n ja VPS:n kanssa. Yhteensä saarelaisilla on kasassa kymmenen pistettä eli yksi lahtelaisia enemmän.

IFK Mariehamn on muuttunut jonkin verran viime kaudesta. Lähtijöiden puolella olivat kapellimestari Diego Assis sekä maalitykki Dever Orgill, mutta joukkue sai pidettyä puolustuksensa ja keskikenttänsä tärkeimmät tukipilarit kasassa. Samalla joukkue vahvistui ruotsalaisella laitaväkkärällä Robbin Sellinillä, joka on ollut hyvä alkukaudesta. Hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka on puolestaan tykittänyt jo viisi maalia.

Viime kaudella FC Lahti ja IFK Mariehamn kohtasivat neljä kertaa. Veikkausliigakamppailuista IFK voitti kaksi ja kerran päädyttiin tasatulokseen. Suomen Cupissa FC Lahti puolestaan eteni Maarianhaminassa jatkoon 2-1 voitolla.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas haluaa tiistaina nähdä aktiivisemman ja rohkeamman ryhmän, kuin KuPSia vastaan viime perjantaina.

– Olemme tehneet viime päivät töitä pelirohkeuden kanssa. Sen pitää olla parempaa. Meidän täytyy uskaltaa pelata meidän omalla tavallamme, olla aktiivinen ja rohkea joukkue, Korkeakunnas korostaa.

– Meillä on selkeä suunnitelma rakennettu ja ainoa tavoite huomenna on voitto. Mitään muuta en osaa ajatella. ”Toke” jatkaa.

Yksi suurimmista kehityskohteista on edelleen maalinteko. FC Lahti on onnistunut tekemään vain kerran kaksi maalia yhdessä ottelussa tällä kaudella. Yhteensä maaleja on syntynyt seitsemän yhtä monessa ottelussa.

– Pitää olla kylmäpäisempi ja pelata nopeammin, ”Toke” tietää.

IFK Mariehamn on ollut vahva erikoistilanteissa jo parin kauden ajan, eikä tämä joukkue tee siinä poikkeusta. PS Kemiä vastaan ahvenanmaalaiset tekivät peräti kolme maalia erikoistilanteista. Myös vastaiskut kuuluvat IFK:n täsmäaseisiin. Näissä asioissa Kuhnureiden pitää olla tarkkana.

FC Lahdelta puuttuu ottelusta tiistaina puolustaja Kalle Taimi, joka sai kolhuja KuPSia vastaan. Myös pitkäaikaisloukkaantunut Pavel Osipov pysyy sairastuvalla koko loppukauden.

Tiistaista alkaa kiivas ottelutahti, sillä jo tulevana lauantaina vastassa on HJK Lahden Stadionilla ja sitä seuraavana keskiviikkona FC Inter Kupittaalla. Yhteensä FC Lahti siis pelaa kolme peliä kahdeksaan päivään.

IFK Mariehamn – FC Lahti pelataan tiistaina 23.5 klo 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

FC Lahden kausikortit saat myös kätevästi verkkokaupastamme: https://www.seamchip.fi/fclahti