placeholder

Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Lahti

FC Lahti kohtaa IFK Mariehamnin sunnuntaina vieraskentällä.

Lahden noususuuntainen kurssi koki parissa viime pelissä notkahduksen. Ensin se hävisi vieraskentällä HJK:lle niukasti 0-1 ja viime sunnuntaina se jäi kotonaan maalittomaan tasapeliin sarjajumbo VPS:n kanssa. HJK-pelissä Kuhnurit pelasivat mallikelpoisen toisen puoliajan ja olisivat paremman viimeistelyn turvin voineet ottaa ainakin yhden pisteen kotiin tuomisiksi. VPS:ää vastaan näkyi karkeasti, miten kolmas peli viikkoon vaikuttaa pelaajiin. Ottelun tempo ei noussut kovaksi missään vaiheessa, eikä muutenkaan pelin taso häikäissyt. Silti, Lahdella oli jälleen riittävät maalipaikat voittoon asti. Koko kauden enemmän ja vähemmän vaivannut tehottomuus nosti kuitenkin jälleen päätään.

IFK Mariehamn on keikkunut läpi kauden kärkisijoilla, mutta ei ole onnistunut sekään pitämään tasoaan tasaisena. Suomen Cupissa se eteni finaaliin HJK:n kustannuksella viikko sitten. Se murskasi hallitsevan Suomen mestarin peräti lukemin 5-1. Saarelaisten ryhmästä löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle. Etenkin hyökkäysosaston nimilista on hurjaa luettavaa. Diego Assis, Dever Orgill ja Petteri Forsell ovat pelaajia, joihin kiinnitetään otteluiden alla erityisesti huomiota. Ennakkotietojen mukaan koko kauden polven eturistisidevamman takia sivussa ollut Aleksei Kangaskolkka palaa kokoonpanoon ja mikäli hänet kentällä nähdään, on hyökkääjäkolossin kaitsemisessa iso työ.

Lahtelaisleirissä loukkaantumistilanne on viikon aikana helpottanut ja Mariehamnia vastaan Toni Korkeakunnas saa lähes koko pelaajistonsa käytöön. Ainoastaan Jussi Länsitalo on varmuudella sivussa ottelusta. Drilon Shalan pelaaminen on epävarmaa.

Lahdella on mahtava tilaisuus kiilata ensistä vahvemmin mitalitaistoon mukaan voittamalla tämä ottelu. Samaa ajatellaan varmasti myös isäntien leirissä, joten kolmesta pisteestä tullaan käymään kova taisto. Kumpi seisoo tasajaloin taiston jälkeen?

FF Jaro – FC Inter Turku / VPS – SJK / KuPS – KTP/ IFK Mariehamn – FC Lahti ja muutkin Veikkausliigaottelut löytyvät uudistuneesta Vakioveikkauksesta. Uudistuksen yhteydessä Vakion palautusprosentti nousee ja voittopotit kasvavat. Kesän kotimaisilla kohteilla potti nousee nykyisestä 100 000 euron tasosta noin 200 000 euroon.

Vakion sivuille pääset tästä linkistä.

– Miko Heikkinen