placeholder

Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Lahti

Suomen Cup, kilpailuista julmin. Yksi ottelu, tulos tai ulos. Huomenna härkäviikkoja viettävä kuhnurilaiva purjehtii luonnonkauniiseen Maarianhaminaan Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelua varten. Vastaan FC Lahti saa hallitsevan cup-mestari IFK Mariehamnin.

FC Lahti lähtee Ahvenanmaalle allaan kaksi tasapeliä liigassa. Maanantaina HIFK punnersi Kisapuistossa ottelun lopussa rinnalle ja jätti FC Lahden 2-2 -tasapeliin. Liiga-avauksessa Turussa Inter puolestaan kiri takaa rinnalle. FC Lahden maaleista ovat vastanneet nuorukaiset Jasse Tuominen kahdesti ja Santeri Hostikka. Kaikkiin maaleihin syötön on antanut tuulennopea venäläislaituri Ivan Solovjov, joka sai useita pieniä kolhuja jalkaansa HIFK-ottelussa.

IFK Mariehamn on aloittanut liigan vahvasti. Neljästä pelatusta ottelusta saarelaiset ovat napanneet kolme voittoa kaataen muun muassa viime kauden mestarin SJK:n ja hopeamitalisti RoPS:n. Nopeat Dever Orgill ja Diego Assis ovat vastanneet Grönvittin maaleista. Puolustuksen tukipilarit Jani Lyyski ja Kristian Kojola tehnevät kokemuksellaan Kuhnurihyökkääjille hikisen iltapuhteen.

FC Lahti selviytyi Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle kaatamalla MPS/Atletico Malmin 6-0. Hallitseva cup-mestari IFK puolestaan joutui tekemään täyden iltapuhteen FC Legirus Interin vieraana ja voitto irtosi vasta jatko-ottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella. Liigacupin alkulohkossa FC Lahti siirtyi ensin 2-0 -johtoon Tuomisen ja Hostikan maaleilla. IFK kuitenkin kiri tasoihin Amos Ekhalien ja Aleksei Kangaskolkan maaleilla. Historiansa aikana joukkueet ovat iskeneet yhteen virallisissa otteluissa 29 kertaa. FC Lahden 12 voiton lisäksi pisteet ovat tasattu 12 kertaa. Maaleja kuhnuripelaajat ovat mättäneet saarelaisten verkkoon kunnioitettavat 46, kun taas palloa on kaivettu FC Lahden verkosta näissä otteluissa 31 kertaa. Suomen Cupissa joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan.

Pystyykö Lahti kampeamaan itsensä jatkoon vai onko IFK ensimmäinen suomalaisjoukkue, joka kaataa Kuhnurit tänä vuonna?

IFK Mariehamn – FC Lahti 21.4.2016 kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla!

– Tommi Leirilaakso