placeholder

Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Lahti

FC Lahti matkustaa sunnuntaina liigan jaettua kärkipaikkaa hallussaan pitävän IFK Mariehamnin kestittäväksi.

Kuhnureiden alkukausi oli vaivalloinen oman puolustuspään helppojen virheiden johtaessa pistemenetyksiin. Nuo ajat vaikuttavat olevan kuitenkin takanapäin. Kolme viimeistä ottelua ovat siitä hyvä osoitus. Kolmesta edellisestä ottelusta Lahti on voittanut kaksi maalierolla 7-0. Tasapeliin lahtelaiset päätyivät Rovaniemellä, mutta sitä suoritusta voitanee pitää miltei voittona. Lahti pelasi nimittäin lähes koko ottelun yhden miehen vajaalla ja viimeisen puoli tuntisen kahden miehen vajaalla.

Lahden pelaaminen on kehittynyt koko ajan ja tällä hetkellä homma toimii kumpaankin suuntaan pelattaessa. Lahti puolustaa tiiviisti, lähtee vastahyökkäyksiin salamannopeasti, mutta pystyy myös ajoittain hyökkäämään hitaammalla rytmillä. Alkukauden onnistujiin voidaan paljon kohuttujen Jasse Tuomisen ja Santeri Hostikan lisäksi nostaa keskikentän parivaljakko Duarte Tammilehto & Aleksi Paananen, jotka ovat pelanneet huikaisevan korkealla tasolla ottelusta toiseen.

IFK Mariehamn on ollut yksi alkukauden ehdottomista yllättäjistä. Kahdeksasta ottelusta se on kerännyt peräti 17 pistettä ja se jakaa sarjan piikkipaikan yhdessä HJK:n kanssa. Saarelaisten pelit ovat olleet hyvin vähämaalisia, josta kertoo joukkueen maaliero 7-3. Mariehamn puolustaa erittäin tiiviisti ja perustaa hyökkäyspelaamistaan paljon jo viisi maalia tällä kaudella tehneen Dever Orgillin sekä huipputaitavan Diego Assiksen varaan. Mariehamn pääsee otteluun lähes parhaalla miehityksellään, sillä sivussa varmuudella on ainoastaan puolustaja Albin Granlund.

Lahden pelaajatilanne ottelun alla on kelvollinen. Jani Tanska tekee paluun kokoonpanoon sovitettuaan pelikieltonsa. Ivan Solovjev on sen sijaan vielä tässä ottelussa pelikieltoinen. Rafael jatkaa loukkaantuneiden listoilla vielä kuukauden päivät. Drilon Shala ja Hassan Sesay ovat ottelun alla kysymysmerkkejä pelikuntonsa suhteen. Mikko Hauhian pitäisi olla parantunut viikolla saamistaan kolhuistaan. Mikko Kuningas on puolestaan Fluminensen U-19 joukkueen mukana Saksassa Spax Cupissa.

Saako Lahden puolustus isäntien huippuvaaralliset hyökkääjät kuriin vai jatkaako Mariehamn kiitoaan sarjan piikissä?

IFK Mariehamn – FC Lahti 15.05.2016 klo 18.30 @Wiklöf Holding Arena

– Miko Heikkinen