placeholder

Otteluennakko: HJK – FC Lahti

Veikkausliigaa on pelaamatta kolme kierrosta, joten loppukaudesta on luvassa huippujännittävä. Kuhnureilla on vielä edessä ottelut HJK:n ja Vepsun vieraana ennen kuin päätöskierroksella Lahden Stadionilla vastaan asettuu HIFK. Yhdeksän pistettä on jaossa ja luonnollisesti tavoitteena on ottaa niistä jokainen.

Viimeiset viikot ovat kuitenkin olleet FC Lahdelle vaikeita. FC Interistä otetun hienon 6-1 vierasvoiton jälkeen takana on tasapeli RoPSia vastaan ja tappiot Ilvekselle sekä IFK Mariehamnille. Samalla mitalitaistelu on tasoittunut. FC Lahti on tasapisteissä saarelaisten kanssa, pisteen Ilvestä ja neljä pistettä KuPSia perässä.

Kuluvan kauden ottelut HJK:ta vastaan ovat olleet tasaisia. Maalipaikkoja on ollut molemmilla, mutta 180 peliminuutin jälkeen kumpikaan ei ole onnistunut heiluttamaan maaliverkkoa. Keväinen taisto Lahdessa oli todellinen taistelupeli, kun viime kohtaaminen Helsingissä oli puolestaan värikäs. Ottelussa jaettiin yhteensä seitsemän keltaista korttia, eikä punainenkaan ollut kaukana. Ensimmäisellä puoliskolla FC Lahti oli niskan päällä, toisella HJK.

– Odotan jälleen hyvin tasaista matsia. Meidän täytyy puolustaa hyvin ja ohjata peliä haluamallamme tavalla. Myös suunnanmuutospelaaminen korostuu HJK:ta vastaan, päävalmentaja Toni Korkeakunnas ennakoi.

– HJK on prässännyt aggressiivisemmin tällä kaudella. Meidän pitää olla rohkeita ja lukea tilanteet oikein, milloin hyökätä nopeasti ja milloin pallonhallinnan kautta, ”Toke” jatkoi.

Tuplamestaruutta juhliva HJK on ollut etenkin loppukaudesta vahva. Elokuun puolivälissä koetun RoPS-tappion jälkeen joukkue on voittanut kahdeksan ottelua putkeen maalierolla 21-2. Myös HJK:n kokoonpanossa on nähty yllättäviä muutoksia, sillä SJK:ta vastaan topparina pelasi Vincent Onovo ja laitapuolustajana Rasmus Schüller.

FC Lahti matkustaa kuitenkin Helsinkiin täynnä tarmoa, ja sopiva määrä kiukkua edellisistä otteluista. Joukkue haluaa palata takaisin kiinni voittokantaan ja täyden pistepotin makuun.

– Viime aikoina pienet marginaalit ovat olleet meitä vastaan, nyt ne pitää kääntää eduksemme. Meidän tulee olla huolellisempia ja päättäväisempiä molemmissa kenttäpäädyissä. Hyökkäyksissämme on ollut paljon hyviä aihioita, mutta viimeisen ratkaisun pitää olla parempi, Korkeakunnas painottaa.

Viime kauden viimeisessä kohtaamisessa Klubia vastaan FC Lahti juhli 4-1 vierasvoittoa, josta joukkue yrittää ammentaa myös tällä kertaa.

FC Lahden terveystilanne on kohtuullinen. Stenio on pelikiellossa, mutta muita uusia poissaolijoita ei ole. Loorents Hertsi on pelikuntoinen, kuten myös Santeri Hostikka ja Henri Anier. Pelipäivän erikoisuutena on, että Hostikan lisäksi joukkueen nuoresta kaartista Mikko Kuningas, Fareed Sadat, Joona Tapani ja Miikka Mujunen astelevat aamulla armeijan harmaisiin ja saapuvat Santahaminasta otteluun.

HJK – FC Lahti pelataan maanantaina 16.10 Telia 5G-Areenalla klo 18.30. Ottelu on katsottavissa suorana IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti