placeholder

Otteluennakko: HJK – FC Lahti (LC)

Kuin köyhän isän Sven Dufva, lähtee FC Lahti omalle seikkailulleen Helsinkiin Runebergin päivänä. Kuhnureitten Koljonvirta on tällä kertaa Talin hallissa ja vastustajaksi Liigacupissa asettuu suuri ja mahtava Helsingin Jalkapalloklubi.

FC Lahti lähtee neljänteen Liigacup-otteluunsa tappioitta. Viikon sisään kaatui FC Inter lukemin 2-1 ja tiistaina Myyrmäestä tarttui matkaan 1-1 -tasatulos PK-35 Vantaata vastaan. Maalintekovastuu on jakautunut Liigacupin otteluissa tasaisesti, sillä kertaalleen ovat onnistuneet niin Mikko Kuningas, kuin Drilon Shala, Jasse Tuominen ja Mikko Hauhia. Helsinkiin Lahti matkustaa ilman Rafaelia, Tomi Maanojaa, Jussi Länsitaloa, Duarte Tammilehtoa, Justus Kauppista ja Eulleria. Rafael ja Maanoja ovat kuumeilleet viikolla, joten he jäävät pois varotoimenpiteenä. Testimiehinä mukana ovat Fareed Sadat ja venäläinen Jevgeni Kozlov. Kozlov on vuonna 1995 syntynyt laituri, joka tulee Lahteen testiin suurseura Pietarin Zenitistä. Kozlov on pelannut urallaan yhden Venäjän Valioliigan ottelun. Viimeksi hän edusti FC Dynamo Pietaria.

Kotijoukkue HJK avasi Liigacupin sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan 1-0 -voitolla. Tasaisen ottelun voittomaalin viimeisteli rangaistuspotkusta Taye Taiwo. Klubin kokoonpanossa oli sunnuntaina paljon nuoria pelaajia näyttämässä osaamistaan. Tällä viikolla HJK:n riveihin liittyi serbialaistoppari Ivan Tatomirović. Yhdessä Taiwon, Lum Rexhepin ja Ville Jalaston kanssa Tatomirović muodostanee yhden liigan kovimmista puolustuslinjoista. Rexhepi on Kuhnureita vastaan pelikiellossa lennettyään ulos IFKM:a vastaan. HJK:n yksi mielenkiintoisimmista lupauksista on nuori hyökkääjä Saku Ylätupa. Kuten aikasempinakin vuosina, HJK on kivikova joukkue, jonka lyöminen vaatii 90 minuutin onnistuneen suorituksen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi. Liigacupissa HJK löi vajaamiehisen Lahden Talissa 2-0. Liigassa pisteet jaettiin kahdesti ja HJK voitti viimeisen. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 52 kertaa. FC Lahti on voittanut näistä kohtaamisista 13 ja 12 kertaa pisteet on tasattu. Maaleja Kuhnurit ovat iskeneet 48, kun Klubi on puolestaan iskenyt 72 maalia. Tilastoissa on siis korjaamisen varaa.

HJK – FC Lahti 5.2.2016 kello 17:00 Talin hallissa.

Ottelu näkyy myös HJK TV LIVE:ssä 8 euron hintaan.

– Tommi Leirilaakso