placeholder

Otteluennakko: HJK – FC Lahti

Hiljaa virtaa Vantaa. Ja vaikka kuinka hiljaa virtaakin, on Vantaanjoessa liikkunut tarpeeksi vettä Helsinkiin kahden ikiaikaisen kiistakumppanin kohtaamisesta. Sonera Stadionin matto on uusittu Kuhnureitten edellisen vierailun jälkeen. Jokainen laittakoon siivet selkäänsä, mutta vain se, jolla on eniten niistä jäljellä, poistuu voittajana. Onko Enkelillä siivet vai kuka korjaa sankarin viitan?

FC Lahti lähtee haastavista asetelmista sunnuntain trilleriin Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Liiga-avauksessa viime sunnuntaina KTP sai taisteltua tasapelin ja keskiviikkona Suomen Cupissa KuPS katkaisi Kuhnureitten matkan. KTP:tä vastaan maalitilinsä avasi Matheus Alves ja kuopiolaisia vastaan Rafael. Päävalmentaja Korkeakunnakselle pientä miettimistä kokoonpanon suhteen antaa Pekka Lagerblomin ja Petri Pasasen tilanne. Molemmat ovat vielä kysymysmerkkejä sunnuntain otteluun.

Kotijoukkue HJK on tälläkin kaudella suuri mestarisuosikki. Klubi kerkesi jo voittaa Liigacupin ja liiga-avauksessa sinivalkoisten jalkoihin jäi RoPS. Etenkin HJK:n erikoistilanteet ovat olleet murhaavia. Japanilaiskaksikko Atomu Tanaka ja Mike Havenaar pitänevät lahtelaispuolustuksen kiireisenä ja varpaillaan. Lahtelaisille tuttu Matti Klinga pelasi viikolla Cupissa lähes koko pelin jatko-otteluineen, joten entinen kuhnuripellavapää tuskin pelaa koko ottelua sunnuntaina.

Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen tämän kauden Liigacupissa. Talissa käyty ottelu oli Kuhnureitten hallussa Xhevdet Gelan ulosajoon asti. Ankara puolustustaistelu ei kuitenkaan tuottanut palkintoa, vaan HJK marssi 2-0 -lukemin jatkoon Erfan Zenelin ja Mike Havenaarin maaleilla.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 49 kertaa. HJK on voittanut näistä kohtaamisista 26 Kuhnureitten 13 vastaan. HJK on osunut jo 70 kertaa Lahden maalipuiden väliin, kun taas Kuhnurit ovat löytäneet maalin 47 kertaa. Tilastoa on hyvä lähteä korjaamaan heti sunnuntaina.

Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat Lahti Cupissa 1998. 2-2 -tasatuloksen päätteeksi HJK vei jatkopaikan tiukassa rangaistuspotkukilpailussa. Varsinaisen peliajan kuhnurimaaleista vastasivat

Luciano ja Lasse Peltonen. Muuan Petri Pasanen siivosi pariin otteeseen pallon FC Lahden maaliviivalta.

Kenelle sankarin viittaa sovitellaan sunnuntaina?

HJK – FC Lahti 19.4.2015 kello 16:00 Sonera Stadionilla!

– Tommi Leirilaakso