placeholder

Otteluennakko: HJK – FC Lahti

FC Lahti matkaa helsinkiin allaan voitoton kuukausi. Heinäkuussa Kuhnurit keräsivät vain kaksi pistettä, eikä vieraspelitkään ole joukkueella kulkenut. Lahti on viimeksi voittanut vieraspelin viime vuoden syyskuussa. Valoa tunnelin päässä on kuitenkin nähtävissä, sillä loukkaantumisen takia sivussa ollut alkukauden valopilkku ja paras maalintekijä Jasse Tuominen on palannut joukkueharjoituksiin. Myös brassikonkari Rafael on esiintynyt edellisissä otteluissa pirteästi ja jahtaa sadatta Veikkausliiga-maaliaan FC Lahden paidassa. Varmuudella sunnuntaina ovat poissa Miikka Mujunen ja Drilon Shala. Jussi Länsitalon tilanne on vielä epävarma. Tänään Kuhnureitten harjoituksissa oli vauhdissa kolme testipelaajaa Pietarin Zenitistä. Keskikenttäpelaajat Pavel Osipov ja Nikita Andrejev ja näiden lisäksi raamikas maalivahti Aleksandr Vasjutin.

Kotijoukkue HJK kärsi viikolla kirvelevän kotitappion Eurooppa Liigan karsinnoissa ruotsalaiselle IFK Göteborgille. Toisena liigassa oleva Klubi joutuu tulemaan toimeen ilman kahta kirkkainta tähteään, sillä Taye Taiwo ja Atomu Tanaka ovat loukkaantuneina. HJK lähtee loukkaantumisista huolimatta ennakkosuosikkina, sillä helsinkiläisten riveistä löytyvät seitsemän liigamaalia viimeistellyt Alfredo Morelos ja kuusi maalia viimeistellyt Nnamdi Oduamadi.

FC Lahti ja HJK ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Liigacupissa pisteet tasattiin 1-1. Suomen Cupissa HJK puolestaan marssi vakuuttavaan 3-0 -voittoon. Liigassa HJK kesti Lahden loppurynnistyksen voittaen 2-1. Lahtelaisista ainoastaan Mikko Hauhia ja Kalle Multanen ovat heiluttaneet Klubin verkkoa keskinäisissä otteluissa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 55 kertaa. Näistä Kuhnurit ovat voittaneet 13, joista yksi oli ikimuistoinen voitto lokakuulta 2008. HJK on juhlinut voittoa 29 kertaa. Maaleja Kuhnurit ovat mättäneet HJK:n verkkoon tasan 50 Klubin 78 vastaan. Nyky-kuhnureista Rafael on upottanut seitsemän maalia, Drilon Shala kolme, Mikko Hauhia ja Jussi Länsitalo kaksi ja Kalle Multanen yhden maalin.

Upottaako Rafael kahdeksannen maalinsa HJK:n verkkoon ja juhlii samalla sadatta liigamaaliaan Kuhnurien paidassa? Katkaiseeko Kuhnurit karmaisevan vierasputkensa HJK:n vieraana?

HJK – FC Lahti 7.8.2016 kello 18:30 Sonera Stadiumilla!

– Tommi Leirilaakso