placeholder

Otteluennakko: HJK – FC Lahti

FC Lahti matkustaa Helsinkiin allaan taisteluvoitto PK-35 Vantaasta. Vaikka perjantain ottelu ei pelillisesti häikäissyt, oli Kuhnureille tärkeää katkaista voitoton putki. Lisäksi Jasse Tuomisen ja Santeri Hostikan komeat maalit antanevat nuorelle joukkueelle itseluottamusta haastaa sarjakärki HJK. Maanantain ottelun kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Drilon Shala ja Miikka Mujunen. Fareed Sadat on jo erittäin lähellä pelikuntoa. Pelikieltonsa kärsinyt Jussi Länsitalo on puolestaan käytettävissä.

Kotijoukkue HJK on napannut kolme voittoa putkeen. Klubi kaatoi perjantaina vieraissa PS Kemin 2-0, kun alati vaarallinen Alfredo Morelos iski yhden maalin ja toinen merkittiin PS Kemin omaksi maaliksi. Lahtea vastaan HJK joutuu tulemaan toimeen ilman Ousman Jallow’ta, jonka kausi on ohi polvivamman takia. Klubin huipputähdistä Anthony Annan on sivussa puolestaan korttitilin täyttymisen vuoksi.

HJK on kiinnittynyt tiukasti liigan piikkipaikalle. Sen ero toisena olevaan IFK Mariehamniin on jo neljä pistettä, joskin IFK on pelannut ottelun vähemmän. Maaleja Klubi on tällä kaudella iskenyt liigassa komeat 42 ja päästänyt 24. Kuhnureitten ero karsijan paikalle sarjataulukossa on tällä hetkellä kahdeksan pistettä. Maaleja Lahti on tällä kaudella iskenyt 30 ja päästänyt 35 maalia.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 56 kertaa. Kuhnurit ovat voittaneet näistä 13 ja tasatulokseen on päädytty 14 kertaa, Maaleja Lahti on iskenyt 52 Klubin 80 vastaan. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo neljästi. Liigacupissa pisteet jaettiin 1-1 -tasatuloksella. Suomen Cupissa Klubi tiputti Lahden selkeästi 3-0. HJK kävi myös hakemassa keväällä pisteet Kisapuistosta. Edellinen ottelu Helsingissä päättyi puolestaan 2-2, Kuhnureitten siirryttyä ensin 2-0 -johtoon.

Nappaako FC Lahti ensimmäisen vierasvoittonsa liigassa lähes vuoteen? Maksetaanko edellisen Klubi-ottelun kalavelat korkojen kanssa? Ovatko FC Lahden nuoret tähdet jälleen ratkaisijoina vai onko Rafaelin kokemus valttia?

HJK – FC Lahti 12.9.2016 kello 18.30 Sonera Stadiumilla.

Tämänkin pelin näet suorana IS Extrasta: http://www.iltasanomat.fi/extra/

– Tommi Leirilaakso