placeholder

Otteluennakko: HIFK – FC Lahti

Edessä on FC Lahden osalta kolmas ottelu putkeen vieraskentällä. Aikaisemmat taistot Seinäjoella ja Tampereella päättyivät 1-1 tasatuloksiin. Molemmissa otteluissa olisi paremmalla viimeistelyllä ollut saumat jopa voittoihin, mutta kaikin puolin kaksi vieraspistettä vaikeista vastustajista oli hyvä startti kauteen.

Nyt edessä on HIFK, joka on avannut kauden kahdella maalittomalla tasapelillä PS Kemiä ja JJK:ta vastaan. Molemmilla joukkueilla on siis toistaiseksi voittotili avaamatta Veikkausliigassa.

HIFK:n joukkue on muuttunut jonkin verran viime kaudesta. Talvella ryhmään liittyi useampi juniori HJK:sta, mutta päävalmentajana jatkava Antti Muurinen sai ryhmäänsä myös lisää kokemusta Mikael Forssellin muodossa. Lahtelaisille tuttuja pelaajia HIFK:n ryhmässä on iso kasa. Tomi Maanoja, Jani Bäckman, Xhevdet Gela, Mika Väyrynen, Pekka Sihvola ja Aleksi Ristola ovat kaikki entisiä FC Lahden pelaajia.

Lisäksi peräti seitsemän pelaajaa HIFK:n avauskokoonpanosta JJK:ta vastaan oli Toni Korkeakunnaksen entisiä valmennettavia. Nosh A Lody, Tommi Vesala, Kim Raimi, Sihvola, Gela, Ristola ja Maanoja ovat pelanneet kaikki ”Token” alaisuudessa jossain vaiheessa uraansa.

– Mitään ei pitäisi tulla täysin puskista, Korkeakunnas naurahtaa.

– Mutta kaikin puolin vastassa on hyvin kokenut joukkue, jossa on paljon rutiinia. HIFK:lla on kausi lähtenyt vähän tahmeasti liikkeelle, mutta he tulevat varmasti parantamaan kun kokeneet pelaajat vetrestyvät, ”Toke” uskoo.

FC Lahden ja HIFK:n viime kauden kohtaamiset olivat tiukkoja vääntöjä, jotka päättyivät kaikki tasapeleihin. Maanantaina ei kuitenkaan enää yksi piste riitä.

– Olemme pelanneet kaksi hyvää peliä ja siinä mielessä vain kaksi pistettä jopa hieman harmittaa. Tärkeintä on, että pelimme on ollut sujuvaa ja aktiivista. Nyt olemme keskittyneet erityisesti murtautumispeliin ja viimeisen hyökkäyskolmanneksen tekemiseen. Harjoitusten perusteella olemme jotain keksineetkin, Korkeakunnas hymyilee.

FC Lahden terveystilanne on erinomainen, sillä ainoastaan Hendrik Helmke on poissa pelikiellon takia. Paluun kentille tekee Pyry Kärkkäinen, joka on ollut sivussa viimeiset pari kuukautta.

– Kärkkäinen on huippupelaaja Veikkausliigaan ja tulee olemaan meillä jälleen tärkeässä roolissa, mutta olemme hänen suhteensa vielä maltillisia. Pyry on ollut poissa pitkään, ”Toke” muistuttaa.

HIFK – FC Lahti pelataan maanantaina 24.4 klo 18.30 Telia 5G-areenalla. Ottelu on katsottavissa livenä IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä: http://www.is.fi/liveottelut/veikkausliiga/art-2000005168799.html

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea: https://www.veikkaus.fi/fi/pitkaveto?sportId=1&myPartnerId=717668

FC Lahden kausikortit saat myös kätevästi verkkokaupastamme: https://www.seamchip.fi/fclahti