placeholder

Otteluennakko: HIFK – FC Lahti

FC Lahti matkustaa Helsinkiin keskellä härkäviikkoa. Sunnuntaina liigassa PS Kemi vei vajaamiehisenä pisteet Kuhnureilta, mutta keskiviikkona mustapaidat taistelivat itsensä jatkoon Suomen Cupissa FC Jazzia vastaan. FC Lahden vieraspelit eivät ole sujuneet tällä kaudella liigassa ollenkaan. Kahdeksan voitottoman ottelun vierasputki liigassa on venynyt liian pitkäksi ja Kuhnureitten edellinen vierasvoitto onkin viime vuoden syyskuulta. Lahden kokoonpanoon palaa pelikiellostaan vapautunut Jani Tanska. Drilon Shala ja Santeri Hostikka ovat poissa varmasti. Miikka Mujusen pelikunto on vielä epävarmaa.

Kotijoukkue HIFK on pelannut heikon alkukauden. Sen edellinen voitto on yli kuukauden takaa ja punapaidat ovat kuuden ottelun tappioputkessa. Liigassa viimeisenä majailevien tähtirintojen peliä on vaivannut tehottomuus, sillä joukkue on onnistunut tekemään vain 13 maalia. Myös puolustuspelissä on parannettavaa, sillä IFK on päästänyt toiseksi eniten maaleja. IFK on kuitenkin aina yllätysvalmis. Kokenut Juho Mäkelä ja keskikentän työmyyrä Esa Terävä pitänevät lahtelaiset koko ottelun hereillä. Xhevdet Gela kärsii tässä ottelussa pelikieltoaan ja Jukka Halme on loukkaantumisen takia sivussa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Liigacupissa Mikko Kuningas viimeisteli Lahdelle voiton suljettujen ovien takana pelatussa ottelussa. FC Lahden ensimmäisessä kotiottelussa pisteet puolestaan tasattiin lukemin 2-2, IFK:n punnertaessa tasoitusmaalinsa lisäajalla.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa seitsemän kertaa. Näistä IFK on voittanut yhden ja Lahti neljä. Maalien puolesta ottelupari on tasainen, sillä Kuhnurit ovat viimeistelleet 11 maalia tähtirintojen kymmentä vastaan. FC Lahti ei ole koskaan hävinnyt vieraspeliä Helsingin IFK:a vastaan. Viime kaudella Lahti nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 3-3 -tasapeliin Jani Tanskan, Matheus Alvesin ja Mika Ääritalon osumilla. Ykkösessä 2011 puolestaan Lahti nappasi kauniin 2-0 -voiton Mikko Hauhian ja Kalle Eerolan maaleilla.

Katkeaako IFK:n tappioputki vai pysyykö FC Lahden putki punapaitoja vastaan puhtaana? Mikä putki katkaistaan?

HIFK – FC Lahti 18.6.2016 kello 13.30 Sonera Stadionilla!

– Tommi Leirilaakso