Otteluennakko: Härkäviikot jatkuvat Turussa

Otteluruuhkassa oleva FC Lahti jäi edellisessä ottelussa vierasottelussa hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran jyrän alle. KuPS vei ottelun nimiinsä lukemin 3-0. Lahti onnistui luomaan muutaman maukkaan maalipaikan, mutta vieraskiertueen ensimmäisestä ottelusta tuttua viimeistelyä ei löytynyt. KuPS onnistui pilkkomaan Lahden puolustusta useaan otteeseen ja lukemat 3-0 olivat oikeutettuja.

Vieraskiertueen kolmanteen otteluun Turkuun Lahti lähtee erittäin lyhyellä valmistautumisajalla. Joukkue oli Lahdessa vasta torstain puolella, joten lepoaikaa ei juuri ole jäänyt. Kuopion kolhuista huolimatta Mastokaupungin ylpeys pääsee lähtemään vierasotteluun lähes ehjällä miehistöllä. Sivussa on varmasti vain Tim Martinen.

Kotijoukkue Turun Palloseura nousi jälleen täksi kaudeksi liigaan, mutta alku on ollut varsin surullista. Joukkue ei ole vielä avannut pistetiliään ja maalejakin turkulaiset ovat kyenneet tekemään vain yhden. Keskiviikkona joukkue kohtasi kotonaan Helsingin Jalkapalloklubin ja hävisi 2-0. HJK hallitsi peliä mielin määrin, eikä TPS kyennyt luomaan kunnollisia maalipaikkoja. Lisäksi turkulaisten Albijon Muzaci nappasi kaksi varoitusta ja lensi ulos. Hän on pelikiellossa Lahtea vastaan.

TPS on kärsinyt loukkaantumisista alkukauden ajan. Enemmän tai vähemmän sivussa ovat olleet Serie A -taustainen Rodney Strasser, kokeneet Mika Ääritalo ja Sami Rähmönen ja joukkueen viime kauden paras maalintekijä Eliécer Espinosa. Tepsi on joutunut luottamaan omiin nuoriinsa ja vasta 16-vuotias Niklas Pyyhtiä valtasikin HJK-ottelussa paikan avauskokoonpanosta.

Tepsin heikot otteet johtivat Turussa valmentajavaihdokseen. Päävalmentaja Tommi Pikkaraisen vapautettiin tehtävästään juuri Lahti-ottelun aattona perjantaina. Lauantain ottelussa TPS:n vastuuvalmentajana toimii Joonas Laurikainen, joka on toimi jo aikaisemmin Palloseuran valmennustiimissä. Laurikainen tuntee pelaajistonsa, mutta aikaa suurille muutoksille on hyvin vähän.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo 42 kertaa. TPS on vielä vähän mustapaitoja edellä, sillä lahtelaiset ovat voittaneet kohtaamisista 16 turkulaisten 19 vastaan. Myös maalit ovat turkulaisten hyväksi. TPS on iskenyt 66 kihausta, kun taas lahtelaiset ovat juhlineet 59 kertaa.

Samalla Lahti metsästää Turussa historiansa 900 sarjamaalia. Tällä hetkellä FC Lahti on tehnyt yhteensä 898 maalia Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Muutama maali on toki myöhemmin viety pois kabineteissa, mutta pelikentällä nähdyissä maaleissa Lahti lähestyy 900 rajapyykkiä ja mikä olisikaan hienompi paikka rikkoa rajapyykki kuin Turun Kupittaa, jossa jalkapallo rantautui Suomeen.

Kuinka lauantain ottelussa käy?

TPS – FC Lahti 25.7.2020 kello 17.00 Veritas Stadionilla!

Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliigan ottelut suorana lähetyksenä.

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vierasottelut suorana lähetyksenä.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä nähtäville Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.

Paikalle matkaavat lahtelaiset voivat ostaa lippunsa tästä.