placeholder

Otteluennakko: FF Jaro – FC Lahti

FC Lahden kauden viimeinen vierasreissu suuntautuu Pietarsaareen, kun paikallinen jalkapalloseura FF Jaro isännöi lahtelaisleiriä.

Kuhnureiden kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Lahti on pelannut vahvasti liigan kärkijoukkueita vastaan, mutta lähtökohtaisesti heikompia joukkueita vastaan sillä on ollut ongelmia. Lahden mitaliunelmat kokivat viime torstaina pahan kolauksen, kun se pelasi vieraskentällä 3-3 –tasapelin HIFKin kanssa. Hattua täytyy tosin nostaa viime hetken huimasta noususta. Lahti iski Matheus Alvesin ja Mika Ääritalon toimesta kaksi maalia pelin lisäajalla. Lahti löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä sijalta viisi, mutta se voi päätyä korkeammallekin. Se vaatii voittoja jäljellä olevista kahdesta pelistä ja edellä olevien kompurointia.

Joukkueen sisällä ei ole vielä heitetty hanskoja tiskiin.

– Ei olla luovutettu vielä. Tarkoitus on voittaa ja päättää kausi positiivisesti. Edelleen on mahdollisuus muiden kompastellessa parantaa omaa sijoitusta. Viides sija pitää säilyttää vähintään. Lähdetään tänään jo matkaan ja valmistaudutaan peliin niin kuin ennenkin, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas vakuuttaa.

Sunnuntaina vastaan asettuva Jaro löytyy tällä hetkellä liigan jumbosijalta ja se taistelee sarjapaikkansa puolesta kynsin hampain. Tappio Lahtea vastaan tietäisi sille miltei kuoliniskua. FC KTP majailee toiseksi viimeisenä ja Jarolla on siihen matkaa kolme pistettä.

– Katselin juuri kertoimia. Hienoa lähteä peliin altavastaajana, kova kotijoukkue on vastassa, Korkeakunnas sanoo.

Lahden pelaajatilanne on ottelun alla hyvä, vaikka pari uutta poissaolijaa HIFK – peliin nähden löytyykin.

– Markus Joenmäki, Pertri Pasanen ja Henrik Moisander ovat sivussa, ”Toke” valaisee.

Ensi kautta on jo alettu valmistelemaan kulisseissa. Lahdella on ensi kaudeksi viisi pelaajasopimusta, mutta lisää on tulossa.

– Joukkueen rakentaminen etenee kohtuullisessa vaiheessa. Neuvotteluja on käynnissä. Ensimmäisten pelaajien kanssa neuvoteltiin jo tällä viikolla ja ensi viikolla jatketaan, Korkeakunnas kertoo.

Kuinka käy Jaron kohtalon ottelussa? Toimittaako Lahti pyövelin virkaa vai säilyykö Jaron säilymishaaveet hengissä liigan päätöskierrokselle?

FF Jaro – FC Lahti 18.10.2015 klo 14.00 @Pietarsaaren Keskuskenttä