OTTELUENNAKKO: FC Lahti yrittää murtaa sarjan parhaan puolustuksen

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti jatkaa pisteiden metsästystä Ykkösessä. Vieraaksi Kisapuistoon lahtelaiset saavat sarjakakkosen Vasa IFK:n. Ottelu alkaa kello 15.00 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa.

Keskellä härkäviikkoa oleva FC Lahti katkaisi komeasti voitottoman putkensa keskiviikkona. Lahtelaiset ryöstivät pisteet Myyrmäestä kaatamalla Vantaan Jalkapalloseuran puhtaasti 3–0. Lahti kontrolloi koko peliä ja ratkaisi ottelun toisella jaksolla Elli Savolaisen, Anniina Jurvasen ja Helsingin Palloseurasta lainalla olleen Matilda Katajan osumilla.

Voiton myötä Lahti nousi kymmeneen pisteeseen, joka oikeuttaa sarjataulukossa sijalle kuusi. Edellä oleva KTP on jälleen Lahden kanssa tasapisteissä ja viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa kiinni oleva Esbo Bollklubb on vain voiton päässä. Sitä voittoa ja kipuamista sarjataulukossa FC Lahti lähtee myös lauantaina hakemaan.

Vierailija Vasa IFK aloitti kautensa hyvin. Joukkueen ensimmäiset pistemenetykset ovat tulleet kahdella viimeisellä kierroksella. Ensin vaasalaiset kärsivät tappion kotonaan Helsingin Jalkapalloklubin Akatemialle ja viimeksi kaksi viikkoa sitten VIFK tasasi pisteet Turun Palloseuran kanssa lukemin 1–1. IFK:n osumasta vastasi Veera Koskela.

Vaasalaisten menestys on perustunut erittäin tiiviiseen puolustukseen. IFK on päästänyt vähiten maaleja, kuusi kappaletta seitsemässä ottelussa. VIFK on myös onnistunut maalinteossa jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Maaleja on tullut laajalla rintamalla, sillä Koskelan lisäksi kaksi osumaa kauden alussa ovat iskeneet Sofia Matikainen ja Frida Peltonen.

FC Lahti ja VIFK pelasivat viime kaudella pelillisesti varsin tasaväkiset kamppailut. Lauantaina Lahti saa olla tarkkana vaasalaisten hyökkäyksen kanssa. Lisäksi Lahden on löydettävä keinot murtaa sarjan paras puolustus ja hyödyntää maalipaikkansa tehokkaasti, jotta pisteet jäävät mastojen varjoon.

FC Lahti – VIFK 8.6.2024 kello 15.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy, mutta naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja voi ostaa otteluista, FC Lahden toimistolta ja verkkokaupasta tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta