placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – VPS

Hän on kuin kuka tahansa mies, vain hieman enemmän sellainen! Klassikkorepliikki yhdestä maailman parhaasta elokuvasta. Repliikin mukaisia miehiä löytyy taas Kisapuiston kauniilta viheriöltä, kun Mustat Kuhnurit saavat vieraita länsirannikon helmestä, Vaasasta. Veikkausliigan kolmesta arvokkaasta pisteestä taistelevat torstaina FC Lahti ja Vaasan Palloseura.

FC Lahti on vielä voitoitta tämän kauden Veikkausliigassa. FC Inter ja HIFK nipistivät tasapelit ja Kuopion Palloseura kaatoi Kuhnurit sunnuntaina 2-0. Aivan tappioputkessa Kuhnurit eivät silti ole, sillä viime torstaina joukkue kävi hakemassa Suomen Cupissa jatkopaikan IFK Mariehamnia vastaan Kalle Multasen ja Santeri Hostikan maaleilla. Kuopiossa Kuhnurit jäivät täysin aseettomiksi, eikä väsyneet mustapaidat maalipaikoilla juhlineet. Kisapuistossa joukkueelta kaivataan ryhtiliikettä. Torstaina poissa ovat vielä Jussi Länsitalo ja Euller. Lisäksi Tomi Maanojan pelikunto ratkeaa lähempänä, sillä hän sai kovan tällin polveensa Kuopiossa.

Vaasan Palloseura jäi sunnuntaina kotikentällään FC Interin kanssa 0-0 -tasapeliin. Joukkue taipui viime viikolla Suomen Cupissa SJK:lle. Muuten vaasalaisten kausi on alkanut paremmin kuin Lahden. Kolmesta ottelusta se on kerännyt neljä pistettä tehden kolme maalia. Entinen kuhnuriväkkärä Loorents Hertsi on tehnyt VPS:n maaleista kaksi.

Joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa toisensa 37 kertaa. FC Lahti hallitsee vahvasti tilastoa 20 voitollaan. Tasatulokseen ottelut ovat päättyneet vain kuusi kertaa. Maaliverkkoja Kuhnurit ovat heiluttaneet 54 kertaa Vepsun 37 vastaan. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti. Näistä kolmesta ottelusta Lahti kykeni raapimaan vain yhden pisteen, joten torstain ottelusta voitanee puhua kalavelkojen maksuna.

Onko Zenitin taikuri jälleen enemmän mies kuin vastustajansa? Tule ja näe vastaus Kisapuistossa!

FC Lahti – VPS 28.4.2016 kello 18.30 Kisapuistossa!

– Tommi Leirilaakso