placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – VPS

”Rakkaudella merkitty mies” on sunnuntaina 50 vuotta täyttävän Jari Sillanpään tuorein studioalbumi. Rakkaudella merkittyjä miehiä on taas Kisapuiston historiallisen kaunis miljöö täynnä, kun FC Lahti kohtaa Veikkausliigassa Vaasan Palloseuran. Sinä ansaitset kultaa!

FC Lahti päättää härkäviikkonsa VPS:a vastaan. Viime sunnuntaina kaatui Rovaniemen Palloseura Matheus Alveksen ja Rafaelin maaleilla. Keskiviikkona Kuhnurinippu otti puolestaan mittaa HJK:sta häviten ottelun niukasti 0-1. Mustapaidat ovat saaneet hieman peliään uomiin ja noussut taistelemaan mitaleista ja europaikoista.

Vierailija VPS on hieman piristynyt katastrofaalisen alkukauden jälkeen. Vepsu kohtasi sunnuntaina IFK Mariehamnin ja keskiviikkona KuPS:n. Paperilla vaasalaiset ovat kuitenkin vahva joukkue. Juho Mäkelä, Henri Sillanpää ja Ville Koskimaa ovat Veikkausliigassa rutinoituneita pelaajia. Lisäksi nuoret Eero Tamminen ja Pyry Soiri ovat läpimurtonsa kynnyksellä. Myös väkkärämäinen entinen Kuhnuri Loorents Hertsi pitänee lahtelaispuolustuksen kiireisenä.

Tällä kaudella joukkueet kohtasivat jo kertaalleen. Vaasan Hietalahdessa kotijoukkue oli vahvempi Juho Mäkelän kahdella maalilla. Lahdessa oli ottelussa omat paikkansa, mutta Henri Sillanpää piti maalinsa puhtaana.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 35 kertaa. Lahti on selvästi niskan päällä keskinäisissä otteluissa, sillä mustapaidat ovat ottaneet 20 voittoa Vepsun kymmentä vastaan. Maaleja Kuhnurit ovat iskeneet jo 53, kun taas vaasalaiset ovat heiluttaneet Kuhnureitten verkkoa 34 kertaa. FC Lahden suurin voitto VPS:sta on vuoden 2007 6-0 teurastus Hiihtiksellä. Tuolloin molemmissa joukkueissa uransa aikana pelannut Pekka Kainu osui kahdesti.

Kuka nousee Pekka Kainun ohella rakkaudella merkityksi mieheksi?

– Tommi Leirilaakso