OTTELUENNAKKO: FC Lahti voi uusia sarjapaikkansa Ykkösessä

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti jahtaa jälleen pisteitä Ykkösen alemmassa loppusarjassa. Kisapuistoon saapuu vieraaksi raumalainen Pallo-Iirot, joka johtaa alempaa loppusarjaa. Lahdella on mahdollisuus varmistaa ottelussa sarjapaikkansa ensi kaudeksi.

FC Lahti on kahden ottelun voittoputkessa. Runkosarjan päätöskierroksella Lahti kaatoi komeasti KTP:n vieraskentällä Minttu Takasen ja Elli Savolaisen maaleilla 2—1. Loppusarjan ensimmäisessä ottelussa Lahti nappasi samoin lukemin voiton Kuopion Palloseuran Akatemiasta Henriikka Haapalan ja Viivi Moilasen osumilla.

Voitot nostivat lahtelaiset alemmassa loppusarjassa toiseksi. Ero putoajan paikalla oleviin kasvoi jo kymmeneen pisteeseen. Kun jäljellä on neljä kierrosta, varmistaisi Lahti voitolla sarjapaikkansa lopullisesti. Voittoa ja sarjapaikan uusimista Lahti lähteekin hakemaan lauantaina.

Vierailija Pallo-Iirot johtaa alempaa loppusarjaa pisteen erolla Lahteen. Loppusarjan ensimmäisellä kierroksella raumalaiset kohtasivat kotikentällään Nurmijärven Jalkapalloseuran. Viime aikoina piristynyt NJS meni ottelussa johtoon, mutta Pallo-Iirot tuli tasoihin heti toisen jakson alussa Katarina Maikolan osumalla. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet tasattiin lukemin 1—1.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Lahti voitti molemmat kohtaamiset. Kisapuistossa lahtelaiset nousivat kahden maalin tappioasemasta 3—2-voittoon Katrin Kirpun, Jia Haapean ja Venla Haikalan osumilla. Pallo-Iirojen maaleista vastasivat puolestaan raumalaisten paras maalintekijä Helmiina Luoma ja Sanni Kuusisto.

Raumalla puolestaan Lahti meni 2—0-johtoon Haikalan osuttua jo ensiminuuteilla ja Nea Riikosen tuplatessa johdon ensimmäisen jakson puolivälissä. Eveliina Hannula kavensi, mutta Lahti kesti loppuun asti ja nappasi henkisen yliotteen. Onnistuvatko lahtelaiset nappaamaan kauden kolmannen voiton Pallo-Iiroista ja varmistamaan sarjapaikkansa?

FC Lahti – Pallo-Iirot 16.9.2023 kello 14.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy. FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa ottelutapahtumien lisäksi FC Lahden toimistolta ja verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta