Otteluennakko: FC Lahti Tapiolaan haastajana

FC Lahti hyytyi edellisellä kierroksella tasatulokseen FC Hakan kanssa lumisella Hiihtiksellä. Lahti onnistui pitämään Hakan poissa maalipaikoilta, mutta samalla Lahden omat laukaukset ja maalipaikat jäivät hyvin vähiin. Espoossa lahtelaisnippu joutuu taas pehmeälle syksyiselle nurmelle, joka ei tue joukkueen vahvuuksia täysin. Silti kuudentena oleva Lahti lähtee hakemaan Espoosta haastajan roolissa täyttä pistepottia ja kiinnitystä kuuden parhaan joukkoon.

FC Lahti pääsee lähtemään Espooseen terveellä miehistöllä. Ainoastaan Tim Martinen ei ole valmennusjohdon käytettävissä. Haka-ottelun huilanneet Jean-Christophe Coubronne ja Arlind Sejdiu osallistuivat harjoituksiin normaalisti, kuten myös Haka-ottelussa kentän jättänyt Henri Eninful. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli uskoo, että ottelusta tulee molemmille mielenkiintoinen ja haastava.

– Edellinen peli oli meille haastava. Olosuhteet olivat molemmille samat, mutta meidän pelitapaan se vaikutti huomattavasti. Olen tyytyväinen meidän puolustamiseen, sillä pidimme Hakan poissa maalipaikoilta. Myös heidän erikoistilanteensa olimme ennakoinneet hyvin. Toisaalta emme oikeastaan kyenneet luomaan maalipaikkoja kuin korkeintaan puolitoista. Meillä oli kuitenkin aihioita, joista olisi pitänyt kyetä iskemään se osuma. Haluamme huomenna korjata hyökkäyksemme. Honka on vahva ja heillä on vahva pelillinen identiteetti. Ottelusta tulee varmasti molemmille mielenkiintoinen ja haastava, Zeneli ennakoi.

Kotijoukkue FC Honka on liigassa neljäntenä. Edellisellä kierroksella espoolaiset hakivat komean vierasvoiton Kuopion Palloseurasta Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen maaleilla. Hongan tämän kauden menestys on pohjautunut hyvään puolustukseen, sillä joukkue on päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja liigassa, vain 12 kappaletta.

Puolustajat Konsta Rasimus, Tapio Heikkilä, Henri Aalto ja Dani Hatakka ovat yhdessä maalivahti Tim Murrayn kanssa liigan eliittiä. Lisäksi keskikentän pohjalla rouhiva Duarte Tammilehto kykenee pallonriistojen lisäksi myös edistämään peliä. Keskikentän hyökkäävistä rooleissa ja hyökkäyksessä Hongalla on laajuutta. Seitsemän maalin mies Jean Marie Dongue, Macoumba Kandji, Demba Savage ja Borjas Martín kykenevät yksin ja yhdessä aiheuttamaan ongelmia lahtelaispuolustukselle.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi. Tammikuussa Lahti kaatoi Hongan harjoitusottelussa Mukkulassa lukemin 2-1. Kesäkuun harjoitusottelussa Tapiolassa Lahden voittolukemat olivat samat. Jasin Assehnoun osui kertaalleen molemmissa otteluissa. Suomen Cupissa Lahti puolestaan haki Tapiolasta Vahid Hambon osumalla 1-0-voiton. Liigassa joukkueet pelasivat Lahdessa 0-0-tasapelin.

Vuodesta 1997 joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 37 kertaa. Lahti on voittanut 11 ja Honka 15 ottelua. Maaleja lahtelaiset ovat tehneet 45, kun taas espoolaiset ovat osuneet maalipuiden väliin 57 kertaa. Lahdella onkin oiva paikka kaventaa torstaina eroa.

FC Honka – FC Lahti 22.10.2020 kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa!

FC Lahden kannattajat sijoitetaan Tapiolassa F/G Aurinkokatsomoon. Ottelutapahtumassa edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikilta yli 15-vuotiailta. Osta lippusi otteluun tästä.

Mikäli et pääse paikan päälle, näyttää Pub Iloinen Kulkija kaikki FC Lahden vierasottelut suorana lähetyksenä.

Ruutu-palvelusta näet kaikki Veikkausliiga-ottelut suorana.