placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – SJK

FC Lahti ja SJK kohtaavat toisensa perjantai-iltana Veikkausliigan huippukamppailussa.

Viime kauden pronssimitalisti Lahti toimii isäntänä viime kauden hopeamitalisti SJK:n tullessa kylään. Lahti ei ole omaa savottaansa aloittanut odotetusti, sillä neljästä pelistä se on saanut kasaan vain kolme pistettä. SJK on puolestaan aloittanut kautensa väkevästi ja on kerryttänyt pistetiliään jo 10 pisteen verran.

Lahti pelasi viime ottelussaan FC Interiä vastaan hyvin, mutta kauden ensimmäinen voitto jäi vielä ottamatta. Lahti passivoitui Interiä vastaan täysin, kun se oli siirtynyt 1-0 johtoon. Lopulta se kostautui ja Inter nousi rinnalle. Sama ei saa toistua vaan joukkueen on opeteltava jälleen voittamaan. Lahden pelaamisesta oli nähtävissä niin yksilö- kuin joukkuetasolla merkkejä paremmasta, joten ensimmäistä voittoa ei tarvinne kauaa odottaa. Ja kun ensimmäinen voitto irtoaa, voitot irtoaa jatkossakin helpommin.

Simo Valakarin luotsaama SJK nojaa vahvasti pallokontrolliin. SJK:lla riittää materiaalissa laatua ja leveyttä. Se kykenee ottamaan ottelussa kuin ottelussa hallinnan itselleen. Tosin kauden ensimmäisissä peleissä se on pelannut totuttua suoraviivaisemmin. SJK:lla on ollut ajoittain vaikeuksia murtautumistilanteissa viimeisellä kolmanneksella, eikä vielä hieman epätasaisessa kunnossa oleva Kisapuiston nurmi tule helpottamaan asiaa. SJK puolustaa myös erittäin organisoidusti, joten sen murtaminen ei tule olemaan helppoa.

Lahden ainoa varma poissaolija on Pyry Kärkkäinen.

Ottelussa on tarjolla tuiki tärkeät kolme pistettä. Etenkään Lahti ei varmasti tyydy tasapeliin, joten luvassa on taattua jalkapalloviihdettä.

Tervetuloa!

FC Lahti – SJK 08.05.2015 klo 18.30 @Kisapuisto

– Miko Heikkinen