placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – SJK

FC Lahti kohtaa liigan kärkijoukkueisiin kuuluvan SJK:n maanantaina Kisapuiston legendaarisella pyhätöllä.

Lahden kautta voi kuvailla yhdellä adjektiivilla ja se on ”turhauttava”. Lahti on pelannut jo pidemmän aikaan hyvin, mutta tulokset eivät ole kulkeneet esitysten kanssa käsi kädessä. Lahti puolustaa tiiviisti, rakentaa peliä mallikkaasti luoden useamman hyvän maalipaikan joka pelissä, mutta maalinteko on yhtä tervanjuontia. Kuvaavaa on, että lahtelaiset ovat onnistuneet pussittamaan pallon verkon perukoille vain 12 kertaa 15 pelissä. Toisaalta, omiin on mennyt ainoastaan saman verran maaleja. Tulivoimasta maalinteon ei pitäisi olla kiinni. Joukkueesta löytyy mm. brassikaksikko Rafael ja Matheus Alves, jotka taitavat maalinteon todistetusti. Tällä hetkellä seuran sijoitus on kahdeksas.

SJK löytyy sarjataulukon kolmannelta sijalta. Se on pelannnut saman verran pelejä kuin Lahti, mutta se on onnistunut keräämään niissä 11 pistettä enemmän kuin lahtelaiset. SJK:n pelaajamateriaali on kauttaaltaan leveä ja laadukas. Maalissa sillä on yksi liigan parhaista maalivahdeista, virolainen Mikhel Aksalu. Puolustuksesta löytyy valovoimainen Cedric Gogoua, keskikentältä raudanluja kaksikko Johannes Laakonen & Mehmet Hetemaj ja hyökkäyksestä oivan vireen löytänyt Toni Lehtinen sekä ex-Kuhnuri Tuco. Simo Valakarin luotsaama joukkue nojaa pelitapansa vahvaan pallokontrolliin.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kertaalleen ja tuolloin pelattiin tämän kerran tapaan Kisapuistossa. Lahti oli vieraitaan pelillisesti etevämpi ja otti lopulta Aleksi Ristolan maalin turvin ansaitun 1-0 kotivoiton.

Kumpikin joutuu peliin samanlaisesta asemasta. Kumpikin pelaa nimittäin europelejä. Lahti kohtasi viime torstaina IF Elfsborgin kotonaan, SJK puolestaan kohtasi Helsingissä islantilaisen FH Hafnarfjördurin. Lahti pelasi 2-2 tasapelin ja SJK puolestaan koki kirvelevän 0-1 tappion. Tulevana torstaina molemmat joukkueet matkaavat vieraskentille ratkaiseviin toisiin osaotteluihin. Näkyykö europelien tuoma rasitus tässä pelissä? Vastaus; näkyy varmasti, mutta se kumpi pystyy minimoimaan rasituksen tehokkaammin, on vahvoilla tässä ottelussa.

Lahti on joutunut takaa-ajoasemaan mitalisijoja ajatellen. Altavastaajan rooli on sopinut mastokaupungin suojateille perinteisesti hyvin. Harva enää odottaa Lahden löytyvän kauden päätteeksi mitalisijoilta. Ponnistaako Lahti harmaasta keskikastista kohti huippua? Se olisi hyvä aloittaa viimeistään SJK:ta vastaan.

– Miko Heikkinen