Otteluennakko: FC Lahti saa vieraita saarelta

FC Lahti saalisti vieraskiertueensa kahdesta ottelusta kolme pistettä. Seinäjoen Jalkapallokerho kaatui Jasin Assehnounin komealla osumalla. Seinäjoella joukkue pelasi ehjän ja tasapainoisen ottelun. Turussa puolestaan FC Inter takoi taululle 3-0-lukemat. Turun ottelussa Lahti ei saanut missään vaiheessa peliään rullaamaan ja Patrick Rakovsky piti lukemat inhimillisinä torjunnoillaan. Eemeli Virta osui kertaalleen tolppaan ja Dimitry Imbongo ampui pariin otteeseen tulisesti, mutta todellisia maalipaikkoja lahtelaiset eivät kyenneet luomaan.

Perjantain otteluun Lahti joutuu jälleen lähtemään väsyneenä. Turussa kentän kesken ottelun jättämään joutunut Kari Arkivuo on sivussa. Lisäksi Tim Martinen on varmasti poissa. Matias Niuta on puolestaan palannut joukkueharjoituksiin. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa nähdä kentällä pelaajia, jotka antavat kaikkensa logolle.

– Olemme pari päivää analysoinneet edellistä peliä, ei pelkästään kenttätapahtumia vaan myös valmistautumista ja muita kentän ulkopuolisia asioita. Turun tulos osoitti, että meidän pitää kasvaa ja maksoimme oppirahoja. Pyrimme oppimaan ja saamaan tunnetilan taas kohdilleen. Meidän pitää löytää ratkaisut ja lääkkeet, että menisimme eteenpäin tuloksellisesti ja pelillisesti. Väsymys on näkynyt ja pyrimme hieman kierrättämään. Tulevat pelit ovat jalkapallon suola. Peleissä on panosta ja katsojia ja pelaajia ja minua itseäni nämä kiehtovat. Haluan, että kun pelaajat laittavat Lahden paidan päälleen, he haluavat antaa kaikkensa, jokaisen hikipisaran logolle ja otamme kolme pistettä, Zeneli kertoo.

Vierailija IFK Mariehamn elää tällä hetkellä vaikeaa ajanjaksoa. Joukkue on pelannut kuusi ottelua voitoitta. IFK on saalistanut kolme tasapeliä putkensa aikana. Kahdesta edellisestä pelistä kumpaisestakin on ollut tuloksena 2-0-tappio kun sekä Ilves että KuPS hakivat pisteet saarelta. Vaikka saarelaiset jäivät kahdessa edellisessä ottelussa maaleitta, on heidän hyökkäyskalustonsa vahva. Albion Ademi johtaa liigan maalipörssiä 12 osumallaan. Akseli Pelvas kykenee myös ratkaisemaan otteluita.

IFK:n ongelmat ovat olleet puolustuksessa. Vaikka maalivahti Oskari Forsman ja maajoukkuepuolustajat Kalle Taimi ja Mikko Sumusalo kykenevät pysäyttämän hyökkääjiä, on IFK päästänyt kolmanneksi eniten maaleja liigassa. Saarelaisten puolustus on kärsinyt koko kauden aikana loukkaantumisista.

Joukkueet kohtasivat toisensa liigassa syyskuun alussa saarella. Lahti pelasi loistavan ensimmäisen jakson ja pimensi täysin IFK:n tähdet. Lahti johti ottelua jo 2-0 Mikko Kuninkaan ja Vahid Hambon maaleilla. Albion Ademi kuitenkin rankaisi lahtelaisten pienistä virheistä kahdesti ja pisteet tasattiin 2-2-lukemin.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 44 kertaa. FC Lahti on selkeästi niskan päällä, sillä lahtelaisjoukkio on juhlinut voittoa 18 kertaa. IFK puolestaan on voittanut otteluista 12. Maaleja Lahti on tehnyt 65 ja saarelaiset puolestaan 52 osumaa. Kuinka käy tällä kertaa?

FC Lahti – IFK Mariehamn 2.10.2020 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelussa on voimassa poikkeusajan järjestelyt ja pääkatsomo on jaettu neljään erilliseen sektoriin. Kotikannattaja ovat sektorissa 1 ja vieraskannattajat sektorissa 4. Aurinkokatsomo ei ole avoinna. Saavuthan tapahtumaan vain terveenä ja noudatathan koko tapahtuman ajan hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. FC Lahti ja Veikkausliiga suosittelevat kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumissa. Ostathan lippusi ennakkoon tästä ja saavuthan ajoissa paikalle.

Urheilukeskuksen alueella on perjantaina useampi tapahtuma samaan aikaan, joten pysäköintitila on erittäin vähissä ja esimerkiksi jäähallin kenttä ja suurhallin parkkipaikka ovat muussa käytössä. Suosithan saapuessasi kävelyä tai pyöräilyä ja julkista liikennettä. VIP-pysäköinti on Salpausselän seisakkeen ja stadionin välisellä alueella.

Ottelun käsiohjelma on luettavissa ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa ja digitaalisena tästä. Sen voi ostaa omaksi ottelutapahtumasta kahden euron hintaan.

Mikäli et pääse paikan päälle, Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliiga-ottelut suorina lähetyksinä.