OTTELUENNAKKO: FC Lahti saa vieraita Raumalta

FC Lahti jatkaa Ykkösen otteluitaan sunnuntaina Kisapuistossa. Vieraaksi lahtelaisille saapuu raumalainen Pallo-Iirot. Lahtelaiset ovat Ykkösessä neljän kierroksen jälkeen seitsemäntenä ja Pallo-Iirot sijan Lahtea perässä kahdeksantena.

Edelleen kotonaan tappioitta pelannut FC Lahti vieraili edellisellä kierroksella Espoossa. Esbo Bollklubb meni ottelussa varhain johtoon, mutta Jia Haapea kuittasi osuman minuuttia myöhemmin. EBK siirtyi uudelleen johtoon ja jälleen Lahti kykeni nousemaan tasoihin Katrin Kirpun maalilla. Espoolaiset kuitenkin olivat vahvempia ja saalistivat 4—2-voiton.

Lahti on onnistunut tällä kaudella hyökkäyspelissään, sillä neljässä ottelussa on syntynyt jo komeat kymmenen maalia. Toisaalta oma verkko on heilunut jo 11 kertaa. Maalivahti Saija Suni on yhä sivussa pelikiellon takia, mutta Veera Ansalahti on esittänyt huippuotteita. Lahden tulee saada tiivistettyä puolustuspeliään sunnuntaina ja jatkaa hyvää ja tehokasta hyökkäyspeliä, jotta pisteet jäävät Lahteen. FC Lahden Iida Viljakainen kertoo, että joukkueelle on jäänyt viime peleistä hieman hampaankoloon.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme otteluun. Viime peleistä on varmasti jäänyt vähän hampaankoloon. Nyt äitienpäivän kunniaksi haluamme näyttää, mihin pystymme. Toivon, että mahdollisimman paljon katsojia tulee paikalle, Viljakainen heittää.

Vierailija Pallo-Iirot on avannut kautensa yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla. Ainoa voitto tuli Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan huhtikuun lopussa. Edellisellä kierroksella Pallo-Iirot kärsi vieraissa tappion Kuopion Palloseuran Akatemialle lukemin 1—0.

Pallo-Iirot on pelannut erittäin vähämaalisia otteluita kauden alussa. Raumalaiset ovat iskeneet vasta kaksi maalia, mutta toisaalta päästäneet vain viisi. Pallo-Iirojen maaleista ovat vastanneet Helmiina Luoma ja Katarina Maikola. Vierailija pyrkii hyökkäämään erittäin suoraviivaisesti ja pitkillä palloilla, joten odotettavissa on paljon kaksinkamppailuja.

Pysyykö kotijoukkue yhä Kisapuistossa tappiottomana?

FC Lahti – Pallo-Iirot 14.5.2023 kello 14.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy. Naisten kannatuskausikortteja saa ottelusta ja FC Lahden verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta