Otteluennakko: FC Lahti saa vieraita pohjoisesta

FC Lahti avasi pistetilinsä viime viikonloppuna Seinäjoella komealla 3-2-voitolla. Lahden miehistö onnistui laajalla rintamalla ja lahtelaisten peli-ilme hiveli silmiä. Vahid Hambo iski kaksi osumaa ja Dimitry Imbongo yhden. Lahtea vaivannut flunssa-aalto on vain muisto, mutta sairastuvalta ei vielä suuria apuja Ilir Zenelille tule. Poissa ovat varmasti yhä Tim Martinen, Timi Lahti ja Pyry Lampinen. Lisäksi pienitä kolhuista kärsivät Eemeli Virta ja Mikko Viitikko. FC Lahti lähtee kaatamaan vieraita omalla pelillään.

– Pääpaino huomenna on meidän omassa pelissämme. Haluamme tehdä erikoistilannemaalin. Haluamme myös jatkaa hyvää puolustuspeliämme ja luoda paljon tilanteita oman pallollisen pelimme kautta. Haluamme kontrolloida pelin tempoa ja lisäksi ennaltaehkäistä vastustajan tilanteenvaihtoja tehokkaasti. Kokoonpanoomme tulee paljon muutoksia poissaolojen takia, mutta se on aina mahdollisuus muille pelaajille, Zeneli kertoo.

Lahti nousi voitollaan B-karsintalohkossa neljänneksi, joka oikeuttaisi pääsyn varsinaiseen Cupiin. Jäljellä ovat kotiottelut RoPS:a ja Hakaa vastaan. Kun joukkueilla on jäljellä kaksi ottelua, ovat Haka ja Ilves kumpainenkin seitsemässä pisteessä. KuPS on puolestaan viidessä pisteessä kolmantena. RoPS ja SJK pitävät perää yhdellä pisteellä.

Vierailija Rovaniemen Palloseura lähti kuluvaan kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa. Uusi pääkäskijä Vesa Tauriainen tuli kuitenkin rovaniemeläisten omasta organisaatiosta, joten muutos ei ole niin suuri. Pelaajistossa RoPS:lla on paljon nuoria ja potentiaalisia pelimiehiä ja se on näkynyt joukkueen otteissa lievänä ailahtelevaisuutena. Lisäksi RoPS on kärsinyt poissaoloista. Huomenna sivussa ovat kokeneet Aleksandr Kokko ja Youness Rahimi. Kahdessa pelatussa karsintaottelussa RoPS on kyennyt tekemään vain kaksi maalia. Kokenut Eetu Muinonen osui SJK:n verkkoon ja hollantilainen Raymond Gyasi puolestaan Ilveksen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 40 kertaa. Viime vuosina RoPS on ottanut Lahtea voitoissa kiinni, mutta Lahti on vielä keskinäisissä johdossa 14 voitollaan rovaniemeläisten 12 vastaan. Maaliero on Lahden hyväksi 53-50 mustapaitojen syksyisen 3-0-voiton turvin.

FC Lahti ei ole kohdannut RoPS:a koskaan Suomen Cupissa, joten kumpi nappaa henkisen yliotteen lauantaina?

FC Lahti – RoPS 15.2.2020 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

Osta lippusi ennakkoon Tiketistä → https://www.tiketti.fi/fc-lahti-rops-mukkulan-kuplahalli-lahti-lippuja/66820

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ -palvelusta → https://www.ruutu.fi/urheilu

FC Lahden ottelun jälkeen FC Lahti A pelaa kuplassa kauden kolmannen SM-karsintaottelun Atlantis FC:tä vastaan kello 16.30 alkaen.