OTTELUENNAKKO: FC Lahti saa vieraakseen Ykkösen piristyneen sarjajumbon

Sunnuntai on pelipäivä ja FC Lahti pelaa viimeisen Ykkösen runkosarjan kotiottelunsa. Vieraaksi Kisapuistoon saapuu sarjajumbo Nurmijärven Jalkapalloseuran. Lahtelaisten mahdollisuus ylempään loppusarjaan on jo mennyt, mutta Lahdella on loistava paikka rakennella asemiaan alempaan loppusarjaan sunnuntain ottelussa.

FC Lahti kohtasi viikko sitten kotiottelussa Pallokerho Keski-Uusimaan. Lahti haastoi hyvin liiganoususta taistelevaa PKKU:ta, mutta ensimmäisen jakson lisäajalla vierailija siirtyi johtoon. Toisella jaksolla PKKU katkaisi Lahden kirin ja nappasi pisteet mukanaan lukemin 2—0.

FC Lahti kohtasi kolmessa edellisessä ottelussa Ykkösen kärkijoukkueita ja niistä ei karttunut pisteitä. lahtelaisten sarjasijoitus on valahtanut seitsemänneksi kaksi kierrosta ennen runkosarjan loppua, mutta sarjan keskikasti on tasainen. Lisäpisteet ovat kuitenkin tärkeitä, jotta lahtelaiset eivät ajaudu syksyn loppusarjassa putoamiskamppailuun.

Vierailija Nurmijärven Jalkapalloseura aloitti kauden erittäin heikosti, mutta joukkue on viime aikoina pystynyt napsimaan pisteitä ja nousemaan taisteluun sarjapaikan uusimisesta. Edellisellä kierroksella NJS onnistui kaatamaan Ilveksen kakkosjoukkueen kotonaan lukemin 2—0. Nurmijärveläisten maaleista vastasivat Dolma Gurung ja Emmi Dunn.

NJS:n maalinteko on tökkinyt kauden aikana. Joukkueen paras maalintekijä Anni Pajuoja on osunut neljästi. Yhteensä NJS on tehnyt vain 17 maalia, kun Lahti on osunut 25 kertaa. Lahden pitää silti olla tarkkana puolustuksessa, että piristynyt NJS ei onnistu hyödyntämään paikkojaan.

Joukkueet kohtasivat toisensa kesäkuun alussa Klaukkalassa. Minttu Takanen ja Jia Haapea iskivät kahdesti. NJS:n ainokaisesta vastasi Anni Suutari, joten lahtelaiset nappasivat tuolloin pisteet mukaansa lukemin 4—1. Samanlaista suoritusta kaivataan myös sunnuntaina, jotta pisteet jäävät Lahteen.

FC Lahti – NJS 20.8.2023 kello 14.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy. FC Lahden naisten kannatuskausikortin ostaneille on luvassa pieni yllätys Kisapuiston kioskilla. Kannatuskausikortteja saa ostettua 25 euron hintaan FC Lahden ottelutapahtumista, FC Lahden toimistolta ja verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta