Otteluennakko: FC Lahti saa vieraakseen hallitsevan mestarin

FC Lahti vieraili härkäviikon aluksi Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin vieraana. Lahti siirtyi jo 2-0-johtoon Mikko Kuninkaan ja Vahid Hambon osumilla. IFK kuitenkin rankaisi omista paikoistaan kovalla prosentilla ja pisteet tasattiin lukemin 2-2. Lahti oli saarella erittäin kapealla miehistöllä, sillä pienet loukkaantumiset ja pelikiellot ovat lahtelaisten riesana.

Maanantain otteluun Lahti lähtee jälleen ilman muutamaa avainpelaajaa. Dimitry Imbongo, Jean-Christophe Coubronne ja Henri Eninful ovat pelikieltoisia. Patrick Rakovsky ja Tim Martinen ovat loukkaantumisten takia sivussa. Edellisessä ottelussa puuttunut Mikko Viitikko on puolestaan kyennyt jälleen harjoittelemaan. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kaipaa joukkueeseensa lisää keskittymistä, jotta pienet virheet saataisiin pois.

– Meillä on alla IFK-peli ja sen tuomat rasitukset. Lisäksi olemme joutuneet matkustamaan, joten meillä on pientä väsymystä alla. Paransimme taas vähän edellisestä ottelusta, mutta emme keskittyneet tarpeeksi loppuun asti. Etenkin meidän keskittyminen herpaantui pienissä tilanteissa. KuPS on suoraviivainen, mutta samalla erittäin taitava joukkue. Lähdemme hakemaan kolmea pistettä. Olemme edellisissä otteluissa luoneet kyllä maalipaikkoja, nyt meidän vain pitäisi laittaa niistä paremmin sisään ja pitää vastustaja pois paikoilta. KuPS kaatuu kurinalaisella, kärsivällisellä ja oikeassa paikassa räjähtävällä joukkuepelillä, Zeneli ennakoi.

Vierailija Kuopion Palloseura haluaa uusia mestaruutensa. Voitolla KuPS valtaisi itselleen jälleen piikkipaikan. Edellisellä kierroksella kuopiolaiset kaatoivat näytöstyyliin Rovaniemen Palloseuran lukemin 3-0. Savolaisten maaleista vastasivat Lucas Rangel, Usman Sale ja Aniekpeno Udoh. KuPS onkin hyökkäyspäässä erittäin vaarallinen ja tulivoimaa löytyy laajalla rintamalla. A-maajoukkueessa debytoinut Ilmari Niskanen on iskenyt jo kuusi osumaa ja häntä on säestänyt liigan syöttöpörssin kolmantena oleva Urho Nissilä. Kallaveden rannalla on osattu myös puolustaa, sillä KuPS on päästänyt toiseksi vähiten maaleja tällä kaudella, joten lahtelaisilla on edessä hikinen iltapuhde.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Kuopiossa ja KuPS on voittanut molemmat kohtaamiset. Talvella KuPS kaatoi Lahden Suomen Cupin karsinnassa Lucas Rangelin osumalla. Liigassa puolestaan KuPS iski taululle tylyt 3-0-lukemat Urho Nissilän, Aniekpeno Udoh’n ja Ilmari Niskasen osumilla.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 52 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 24 ja KuPS puolestaan 15. KuPS on kuitenkin viime vuosina ottanut Lahtea hieman kiinni, sillä lahtelaisten edellinen voitto on kaudelta 2018. Maaleja Mastokaupungin ylpeys on iskenyt komeat 77 savolaisten 59 vastaan.

Kuinka käy maanantaina?

FC Lahti – KuPS 14.9.2020 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelussa on voimassa poikkeusajan järjestelyt ja pääkatsomo on jaettu neljään erilliseen sektoriin. Kotikannattaja ovat sektorissa 1 ja vieraskannattajat sektorissa 4. Aurinkokatsomo ei ole avoinna. Saavuthan tapahtumaan vain terveenä ja noudatathan koko tapahtuman ajan hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Ostathan lippusi ennakkoon tästä.

K-Caara tarjoaa 15 ensimmäiselle Volkswagen-autolle parkkipaikan stadionin läheisyydestä. VIP-parkkipaikka on stadionin edustalla.

Ottelun käsiohjelma on luettavissa Pub Iloisessa Kulkijassa ja digitaalisena tästä. Sen voi ostaa omaksi ottelutapahtumasta kahden euron hintaan.

Mikäli et pääse paikan päälle, Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliiga-ottelut suorina lähetyksinä.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.