placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – RoPS

FC Lahti kohtaa sunnuntaina kotiottelussa Rovaniemen Palloseuran kello 18.30 alkaen Lahden Stadionilla.

Kuhnureiden edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo reilun viikon verran. Tuolloin Lahti kärsi vieraskentällä Vaasan Palloseuralle niukan 0-1 tappion. Lahti pelasi ottelussa varsin ehjän pelin kumpaankin suuntaan, mutta yksi rangaistuspotkuun johtanut puolustuspään virhe ja hyökkäyspään tehottomuus maksoivat pisteitä. Lahden ongelmat viime peleissä ovat liittyneet maalintekoon. Joukkue pystyy luomaan jokaisessa ottelussa keskimäärin riittävästi maalipaikkoja, mutta kuuluisat viimeiset ratkaisut ovat olleet laadultaan riittämättömiä. Joukkueen parhaan maalintekijän Jasse Tuomisen viimeisestä osumasta on kulunut kohta jo kuukauden verran, eikä joukkueesta ole löytynyt toista luotettavaa maalintekijää. Joukkueen iskukykyä on syönyt Ivan Solovjevin lainasopimuksen päättyminen. Venäläinen taituri ei onnistunut tekemään yhtään maalia, mutta hänellä oli suuri rooli maalipaikkojen luomisessa. Hyökkäyspään tehottomuuden vastapainoksi lahtelaisten ilonaiheisiin kuuluu nuoren maalivahtilupauksen Santeri Pakkasen vakuuttavat esitykset Lahden maalilla kahdessa edellisessä ottelussa. ”Freezer” on osoittanut olevansa valmis torjumaan palloja liigatasolla ja joukkue pystyy nuorukaiseen luottamaan.

RoPS painii parhaillaan eurokiireiden keskellä. Viime torstaina RoPS kohtasi kotikentällään kroatialaisen NK Lokomativa Zagrebin Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa ja pelasi 1-1 –tasapelin. Seuraavalla viikolla RoPS pelaa toisen osaottelun ja se saattaa näkyä pelaajavalinnoissa Lahtea vastaan. Aliarvioimiseen ei kannata lahtelaisleirissä siitä huolimatta sortua, sillä Juha Malinen onnistuu pomminvarmasti sytyttämään suojattinsa tähän kohtaamiseen.

RoPS löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi ja Lahti pitää hallussaan kahdeksatta sijaa. RoPS on kerännyt kolme pistettä enemmän kuin Lahti ja pelannut yhden pelin vähemmän. Joukkueet taistelevatkin loppukauden aikana samoista sijoista ja kyseessä onkin ”kuuden pisteen ottelu”.

Lahden pelaajatilanne on kohtuullinen ottelun alla. Varmat poissaolijat ovat Drilon Shala ja Brasiliaan matkaava Mikko Kuningas. Boris Tatar ja Tuominen ovat puolestaan kysymysmerkkejä. Santeri Hostikka ja Duarte Tammilehto puolestaan palaavat kokoonpanoon.

Kumpi kampeaa itsensä vahvemmin mukaan mitalitaistoon? Tule ottamaan siitä selvää!

FC Lahti – RoPS 17.07.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion

Miko Heikkinen

Junnuperheet huomio!

Sunnuntaina 17.7. klo 18.30 pelataan FC Lahden kauden 2016 yhdeksäs kotiottelu. Mikäli junnulla on passissa viisi leimaa, on hän oikeutettu kutsumaan perheensä (kaksi aikuista ja omat sisarukset) veloituksetta otteluun. Eli viidellä leimalla koko perhe peliin ilmaiseksi!

Leimaus ja lippujen jako tapahtuu Stadionilla pääsisäänkäynnin tuntumassa tuttujen leimaajien toimesta.