placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – RoPS

FC Lahti ja RoPS kohtaavat toisensa sunnuntaina Veikkausliigaottelun merkeissä klo 17.00 alkaen Kisapuistossa.

Lahti aloitti kautensa vaisuhkosti ja keräsi neljästä ensimmäisestä ottelusta ainoastaan kolme pistettä. Se oli mitalisuosikiksi povatulta Lahdelta odotettua vähemmän. Viidennellä kierroksella toinen mitalisuosikki SJK saapui Kisapuistoon. Lahti hallitsi läpi ottelun ja otti ansaitun 1-0 kotivoiton Aleksi Ristolan maalilla. Lahti pelasi siihen mennessä kauden parhaan ottelun. Etenkin Kuhnureiden taisteluilme oli ihailtava. Viime torstaina Lahti pelasi 1-1 tasapelin FF Jaron vieraana. Esitys oli varsin kaksijakoinen, sillä ensimmäinen puoliaika oli luvattoman lepsua pelaamista. Toinen puoliaika olikin sitten Kuhnureiden näytöstä, mutta viimeistely oli jälleen ontuvaa ja tuotti vain yhden maalin useista tekopaikoista huolimatta. Sen maalin iski oivaan vireeseen äitynyt Ristola.

RoPS aloitti oman kautensa erittäin heikosti häviämällä kolme ensimmäistä peliä maalierolla 1-8. Sen jälkeen lahtelaisille tutun Juha Malisen luotsaama poppoo on pessyt kasvonsa ottamalla neljä perättäistä voittoa maalierolla 6-1.

RoPS:illa on ollut epäonnea matkassa, sillä ennen kauden alkua Lahdessa kaudella 2013 ihastuttanut Jean Fridolin Nganbe Nganbe loukkaantui pahasti. Kauden avausottelussa HJK:ta vastaan puolestaan ykkösmaalivahti Tomer Chencinski loukkasi olkapäätänsä ja joutui Nganbe Nganben tavoin pitkäksi ajaksi sivuun pelikentiltä. RoPS:ilta löytyy poissaolijoista huolimatta laatua joukkueestaan. Väkivahva Faiht Obilor kuuluu liigan eliittiin pelipaikallaan, Mostagh Yaghoubi on keskikentällä tulisieluinen taiteilija, Lahdessa parin kauden ajan palloillut Mika Mäkitalo rytmittää peliä ihailtavasti keskikentällä ja hyökkääjä Boris Kokko on liigan vaarallisimpia kärkipelaajia. RoPS luottaa vahvaan prässiin ja nopeaan etenemiseen pallollisena. Roiskimista sen pallollinen pelaaja ei kuitenkaan ole, sillä siltä löytyy taitoa pitää palloa maassa ja murtaa vastustajan prässi.

Lahdella ei poissaolijoita näillä näkymin ole.

Tiukka taisto edessä, jossa on jaossa jälleen arvokkaat kolme pistettä. Kummalla päävalmentajalla on pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa aihetta hymyyn, Toni Korkeakunnaksella vai Malisella?

– Miko Heikkinen