placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – RoPS

48 ottelua, 54 maalia ja lukemattomia taklauksia, harhautuksia, onnistumisia ja epäonnistumisia on takana. Kauden viimeinen ottelu on edessä. Lehdet ovat jo kellastuneet ja talvi kolkuttelee ovelle. Toisella mäellä vartioi Lahden linna ja vastapuolelta vilkuttaa radiomastot ja vesilinna. Keskelle kaunista kaupunkiamme jää Kisapuisto, joka vielä kerran tänä vuonna saa todistaa kutkuttavaa Veikkausliigaottelua. FC Lahti haastaa mestaruudesta kamppailevan Rovaniemen Palloseuran.

FC Lahti lähtee sunnuntai-iltapäivän otteluun allaan neljä tappiotonta ottelua. Kuitenkin tasapelit HIFK:a ja FF Jaroa vastaan suistivat Lahden ulos mitalikamppailusta. Voitolla Lahti voi vielä nousta neljännelle sijalle. Tovin loukkaantuneena ollut Henri Toivomäki on jo palannut harjoitteluvahvuuteen, kuten myös uransa päättävä Petri Pasanen. Ainoat varmat poissaolijat ennen ottelun alkua ovat Jussi Länsitalo sekä Markus Joenmäki.

Vierasjoukkue RoPS:lla on panoksena mestaruus. Päävalmentaja Juha Malinen joukkoineen tarvitsee voiton ja pientä ristiin pelaamista mestaruuden nappaamiseen. Lahden kannalta rovaniemeläiset ovat olleet pelottavan kovassa kunnossa. Viime sunnuntaina se kaatoi kotonaan KuPS:n 2-1 -lukemin Moshtagh Yaghoubin ja Mika Mäkitalon vastatessa rovaniemeläisten maaleista. Yaghoubi ja Mäkitalo ovatkin muodostaneet yhdessä Antti Okkosen kanssa yhden liigan parhaista keskikentistä. Hyökkäyksen tehomiehenä häärinyt Aleksandr Kokko ja Lahtea ennenkin rokottanut, Real Madridista siirtynyt Eero Markkanen pitänevät lahtelaispuolustuksen kiireisenä. Lahtea Malisen aikana edustanut Jean Fridolin Nganbe Nganbe teki paluun kentille vastikään.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Molemmat Veikkausliigaottelut päättyivät vierasjoukkueen voittoon. Toukokuussa RoPS oli vahvempi Kisapuistossa numeroin 2-1. Lahden ainokaisen viimeisteli Matheus Alves ja Palloseuran maaleista vastasivat Aleksandr Kokko ja Vilim Posinković. Samassa ottelussa Antti Okkonen ajettiin ulos ensimmäisen jakson lopussa.

Rovaniemellä puolestaan Kuhnurit nappasivat 2-1 -voiton. Matheus Alves vei mustapaidat 0-1 -johtoon rangaistuspotkulla. RoPS kuitenkin tasoitti ottelun Olli Pöyliön uran ensimmäisellä maalilla. Pisteet matkasivat silti Lahteen, sillä Rafael pyssytti aivan ottelun lopussa yhden kauden komeimmista maaleista.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 27 kertaa. Näistä FC Lahti on voittanut 13 ottelua ja tasan on pelattu 10 kertaa. Maaleja Kuhnurit ovat mättäneet 44, kun taas rovaniemeläiset ovat osuneet 29 kertaa. Ensimmäisen kerran Kuhnurit kohtasivat RoPS:n vuonna 1999 Liigacupissa.

Pelaajauransa tähän otteluun päättävä Petri Pasanen oli mukana pelaavassa kokoonpanossa jo FC Lahden ensimmäisessä virallisessa ottelussa Ykköscupissa Mikkelin Palloilijoita vastaan helmikuussa 1997. Pasasen ensimmäiset Ykkösen ottelut Kuhnuripaidassa tulivat kaudella 1998 ja samalla kaudella syntyi myös uran ensimmäinen maali komealla tavalla Kotkan TP:n verkkoon. Liigadebyytti syntyi heti seuraavan kauden ensimmäisessä ottelussa RoPS:a vastaan. Ensimmäinen liigamaali puolestaan syntyi Jokereiden verkkoon hieman ennen maailman kiertueen alkua. Pasanen kiersi Euroopan huippusarjoja kaudesta 2000 ja palasi kotiin Kisapuistoon elokuussa 2014. Nyt komea pelaajaura on tullut päätökseen.

Tervetuloa Kisapuistoon vielä kerran tällä kaudella!

– Tommi Leirilaakso