placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – RoPS 16.7.2017

FC Lahti lähtee kotiotteluun hyvässä vireessä. Tappiottomien otteluiden saldo on kasvanut jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Härkäviikon päätteeksi kaatui PS Kemi Stênion alkuhetken maalilla. Lahti loi lukuisia maalipaikkoja, mutta Kemi onnistui puolustamaan maaliaan. Toisessa päässä lahtelaiset hoitivat vaaralliset tilanteet Aleksandr Vasjutinin johdolla. Ottelun jälkeen Lahti pääsi ansaitulle lomalle latailemaan akkuja. FC Lahden terveystilanne on hyvä, sillä ainoastaan Aleksi Paananen on varmasti sivussa pitkäaikaispotilaiden, Pavel Osipovin ja Drilon Shalan lisäksi. Lisäksi uuden tulokkaan Henri Anierin pelilupa on kunnossa.

Vierailija Rovaniemen Palloseura on kokenut muutoksia viime viikkoina. Robert Taylor ja David Addy vaihtoivat maisemaa ja kanadalainen Charlie Trafford siirtyi napapiirille. Vierailijoiden edellinen ottelu viikko sitten päättyi 2-2-tasapeliin Helsingin IFK:ta vastaan. RoPS siirtyi ottelun alussa johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Emeka Eze löysi Saku Ylätuvan, joka laittoi pallon varmasti maaliin. RoPS:n johto ei kuitenkaan kestänyt pitkään, vaan HIFK tasoitti ja paineli ohi. Aivan lopussa Palloseura sai rangaistuspotkun ja RoPS nousi tasapeliin Ezen iskettyä pallon maaliin pilkulta.

FC Lahti on kivunnut sarjataulukossa jo kolmanneksi. RoPS:n nuori joukkue puolestaan löytyy sijalta kahdeksan. Toisaalta RoPS on voittanut kuusi ottelua, kuten Lahtikin, mutta tasapelejä Juha Malisen suojatit ovat pelanneet vain kaksi.

Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna kertaalleen. Rovaniemellä pelattu ottelu päättyi RoPS:n 1-0-voittoon. Lassi Järvenpää vei kotijoukkueen johtoon ja Lahti puski loppupelin päätä seinään luoden maalipaikkoja liukuhihnalta. Joten ottelussa on mahdollisuus revanssiin.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas odottaa tiukkaa taistoa Palloseuraa vastaan. Vaikka lahtelaisten oma peli on loksahdellut viime aikoina kohdalleen ja onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta, ei sarjassa ole helppoja pelejä. Korkeakunnas myös uskoo, että tuleva vastustaja on hyvin herätelty kamppailuun.

– RoPS on ollut pienessä turbulenssissa ja heidän vasen laitansa on mennyt uusiksi. Toisaalta Rovaniemelle on tullut uusia pelaajia. Heillä on heikko peli allaan, joten vastaan tulee varmasti herätelty ja motivoitunut nuori ja iskukykyinen joukkue. RoPS on ollut meille viime vuosina hankala vastus ja viimeisimmästä kohtaamisesta jäi luu käteen. Revanssin saamme pelaamalla omilla vahvuuksillamme. Joukkue on täynnä itseluottamusta ja onnistumiset ruokkivat sitä lisää. Etenkin kärjistämme näkyy onnistumiset ja niitä on lupa odottaa lisää. Onnistumisista huolimatta jalat pitää pitää maassa ja muistaa säilyttää tasapaino kentällä. Voitto tulee, kun pelaamme omalla hyvällä tasollamme, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti – RoPS 16.7.2017 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti

– Tommi Leirilaakso