placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – PS Kemi

Viime viikolla FC Lahden hieno 15 ottelun tappioton putki tuli päätökseensä SJK:n vieraana, mutta lauantaina tulee jo seuraava tilaisuus palata takaisin kolmen pisteen kantaan. Kuhnureille erityisen mieluisaa on pelata pienen tauon jälkeen taas Lahden Stadionilla, jossa joukkue on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja kerran pelannut tasan.

Kotiluolasta on siis muodostunut kauden edetessä juuri niin vaikea paikka vastustajille, kuin moni pelaaja on kauden mittaan peräänkuuluttanut. Sen koki myös PS Kemi heinäkuun alussa, kun Stenion aikainen maali riitti voittoon. Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen Kemissä päättyi 1-1 tasalukemiin.

– Kotiottelut ovat menneet hyvin viime aikoina. Olemme pelanneet niissä aktiivisesti ja rohkeasti, joten samalla kontekstilla lähdemme myös tähän peliin, päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää.

PS Kemillä on ollut pienissä vaikeuksissa kesäkuun lopun jälkeen, eikä se ole onnistunut saaman tililleen niin montaa pistettä kuin olisivat toivoneet. Viimeisestä 11 ottelusta joukkueella on yksi voitto. Tähtipelaajan Filip Valencicin lähtö HJK:hon oli tietysti isku hyökkäyspelille, mutta toisaalta myös uusia vastuunkantajia on löytynyt. Varsinkin nuoret Rasmus Karjalainen, 21, ja lainalla Interistä oleva Albion Ademi, 18, ovat esiintyneet edukseen.

Lauantain matsissa pelataan siis suurilla panoksilla. FC Lahti tavoittelee mitalisijoja ja PS Kemi taistelee sarjapaikastaan.

– Heillä on tilanne elämästä ja kuolemasta. Vastassa on arvoituksellinen ja muuttunut joukkue, joka on pystynyt ottamaan yllättäviä voittoja sieltä sun täältä. Ei tässä voi ajatella mitään muuta, kuin että kova vastustaja sieltä tulee, Korkeakunnas kertoo.

– Oletettavaa on, että vastustaja antaa meille enemmän palloa ja pyrkivät itse hyökkäämään nopeasti laitojen kautta. Meidän tulee säilyttää hyvä tasapaino ja ennen kaikkea pitämään oma peli riittävän nopeana. Parannettavaa on myös hyökkäyskolmanneksella ja siihen olemme kiinnittäneet huomiota.

FC Lahti saa lauantaina takaisin Henri Anierin, joka on ollut sairastuvalla sitten HJK-ottelun. Sivussa sen sijaan jatkaa maalivahti Aleksandr Vasjutin, jonka odotetaan palaavan tositoimiin JJK:ta vastaan.

Ottelun jälkeen alkaa melkein kahden viikon maaottelutauko, jolloin joukkue pääsee päällisin puolin lepäämään. FC Lahden pelaajista Paavo Voutilainen matkaa Suomen U19-poikien mukaan, Mikko Kuningas ja Santeri Hostikka Pikkuhuuhkajiin ja Henri Anier Viron maajoukkueen matkaan.

FC Lahti – PS Kemi pelataan lauantaina 26.8 klo 17.00 Lahden Stadionilla. Ottelu on katsottavissa suorana IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti