placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – PK-35

FC Lahti pelaa lauantaina viimeisen pelinsä Kisapuistossa siirtyen sen jälkeen pelaamaan Lahden Stadionille. Lahden kunniavieras lauantaina on PK-35.

Lahti seilaa tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Tappiot ovat tulleet sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvia IFK Mariehamnia ja HJK:ta vastaan sekä kotistadionillaan aina vahvaa Ilvestä vastaan. Lahden pelaamista vaivaa tällä hetkellä tietynlainen pehmeys kentän kummassakin päädyssä. Puolustuspäässä boksin sisällä pelaaminen on ollut liian kilttiä ja huolimatonta. Tästä vastustaja toisensa perään on onnistunut rankaisemaan. Hyökkäyspäässä sen sijaan murtautuminen todella hyville maalipaikoille on tuottanut tuskaa. Viime peliin Ilvestä vastaan päävalmentaja Toni Korkeakunnas teki jo ison muutoksen, kun alkukaudella ykkösmaalivahdin viittaa kantanut Tomi Maanoja seurasi peliä vaihtopenkiltä Miikka Mujusen kantaessa torjuntavastuun. Mujunen ei Ilveksen kahdelle maalille voinut käytännössä mitään ja hänen voinee odottaa jatkavan lahtelaisten maalinsuulla lauantainakin.

PK-35:n kauden alku on ollut myrskyisä. Kentällä vantaalaisryhmä on esittänyt ajoin varsin näyttävää pelaamista, mutta tulokset ovat jääneet usein laihaksi. Joukkueen espanjalaisvalmentajat Jose Riveiro ja Pablo Perez Urtaza irtisanoutuivat tehtävistään alkuviikolla. Heidän lisäkseen kuusi pelaajaa ei jatka tämän seurauksena. Valmennusportaaseen päävalmentaja Shefki Kuqi sai kuitenkin jo pian täydennystä, kun Pasi Pihamaa ja Levi Earl liittyivät valmennustiimiin. Keskiviikkona punamustat saalistivat helpottavan 3-1 kotivoiton FC Interistä. PK-35 sai voitosta varmasti itseluottamukselleen ison boostin. PK-35 ei ole missään nimessä varaa aliarvioida, sillä joukkueesta löytyy edelleen taitoa runsain mitoin. Lahtelaisillekin tuttu Njazi Kuqi on paha pideltävä hyökkäyspäässä. Joukkueessa pelaa myös viime kaudella Lahtea edustanut Aleksi Ristola.

Lahdelta sivussa varmuudella ottelusta on Drilon Shala. Eullerin ja Hassan Sesayn pelaaminen on epävarmaa. Sen sijaan Jussi Länsitalo ja Pyry Kärkkäinen palaavat kokoonpanoon.

Saako Lahti katkaistua tappioputkensa vai lisääkö PK-35 lahtelaisten ahdinkoa?

FC Lahti – PK-35 28.05.2016 klo 16.00 @Kisapuisto

– Miko Heikkinen