Otteluennakko: FC Lahti palaa Pirkanmaalle

FC Lahden pitkä tappioton putki tuli päätökseensä lauantaina Ilveksen vieraana. Lahtelaisryhmä ei missään välissä saanut peliään rullaamaan ja lopulta Ilves nappasi 3-1-voiton. Mustapaitojen ainokaisen iski erikoistilanteesta Timi Lahti. Toppari onkin osunut nyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Haka-otteluun FC Lahti joutuu lähtemään ilman Tampereella ulosajettua Dimitry Imbongoa. Lisäksi kokoonpanosta puuttuu varmasti Tim Martinen. Hyvän alkukauden pelannut Teemu Jäntti on myös suurella todennäköisyydellä sivussa. Valkeakoskelle lahtelaisnippu lähtee kirkastamaan kilpeään ja palaamaan voittokantaan.

Kotijoukkue FC Haka nappasi edellisellä kierroksella avausvoittonsa. Tino Purme jatkoi Helsingissä Anton Popovitchin vapaapotkun IFK:n verkkoon. Sarjanousijan alkukausi on ollut mollivoittoinen sunnuntaisesta voitosta huolimatta. Haka on kerännyt vasta seitsemän pistettä 11 ottelusta ja omassa päässä koskilaiset ovat joutuneet antautumaan 23 kertaa. Haka onkin päästänyt eniten maaleja liigassa.

FC Haka on pyrkinyt vahvistamaan lähiaikoina puolustustaan. Maalivahti Jakob Tånnander saapui lainalle HJK:sta ja puolustusta tilkitsemään Haka hommasi myös Johannes Kytilän AC Kajaanista. Hakan hyökkäys puolestaan on ennestään nimivahva. Anton Popovitchin maagisia palloja laittavat sisään entinen Real Madrid -tähti Eero Markkanen, Anttto Hilska ja viime kauden Ykkösen paras pelaaja Salomo Ojala.

Joukkueet kohtasivat toisensa talvella Suomen Cupin karsinnassa panoksettomassa ottelussa. Haka vei ottelun nimiinsä 1-0 Tino Purmeen viime hetken maalilla. Historian saatossa virallisia kohtaamisia on ollut 41, joista Lahti on voittanut vain kymmenen. Hakalla voittoja on jo 20. Haka johtaa myös maaleissa reilusti, Lahti on upottanut koskilaisten verkkoon 34 osumaa ja Haka puolestaan on pöllyttänyt lahtelaispuolustusta 65 kertaa.

Edellisen kerran Mastokaupungin ylpeys on vieraillut Suomen kauneimmalla jalkapallokentällä, Tehtaan kentällä liki tasan kymmenen vuotta sitten. 6.8.2010 pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen. Kuinka käy tällä kertaa?

FC Haka – FC Lahti 26.8.2020 kello 18.30 Tehtaan kentällä!

Mikäli et matkaa paikan päälle, Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vierasottelut suorina lähetyksinä.

Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliiga-ottelut suorana.

Ottelun kokoonpanot tulevat nähtäville ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.