Otteluennakko: FC Lahti palaa kentille Hongan vieraana

Koronarajoitukset keskeyttivät jalkapallon koko maassa. Lahdessa pelaajat joutuivat lomalle ja omatoimiseen harjoitteluun Toukokuussa Lahti harjoitteli pienryhmissä, jossa pelaajat eivät ottaneet kontaktia toisiin pelaajiin. Kesäkuun alussa joukkue palasi normaaleihin joukkueharjoitteisiin.

Ottelutuntuman puute näkynee molempien joukkueiden otteissa. Lahti lähteekin hakemaan juuri ottelutuntumaa. Ottelusta ovat varmasti sivussa vain pitkäaikaispotilaat Pyry Lampinen ja Tim Martinen. Päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan tärkeintä on saada pelituntuman lisäksi tietoa joukkueen fyysisestä kunnosta.

– Tämä on kolmeen kuukauteen ensimmäinen ottelu. Peilaamme fysiikkaa ja näemme, missä menemme sen suhteen maaliskuuhun nähden. Tärkeintä on kuitenkin saada pelituntumaa. Haluamme myös saada asiat joukkueena loksahtamaan ja miksei myös yksilöinä. On hyvä, että saamme heti alkuun kovan vastustajan, jotta pääsemme vertaamaan fysiikkaa, Zeneli kertoo.

Kotijoukkue FC Honka oli talvella hyvässä tuloskunnossa. Joukkue eteni Suomen Cupin karsinnasta jatkoon häviten vain yhden ottelun. Viidessä ottelussa Honka päästi vain neljä maalia. Puolustuksen kulmakiviä olivat Robert Ivanov ja Konsta Rasimus. Lucas Kaufmann puolestaan iski toisessa päässä kolme maalia.

Joukkueet kohtasivat talvella harjoitusottelussa Mukkulassa. Honka siirtyi johtoon Elmo Heinosen maalilla. Toisella jaksolla Jasin Assehnoun purjehti Honka-puolustuksen läpi ja viimeisteli tasoitusosuman. Aivan ottelun lopussa Matias Niuta iski ja vei Lahden 2-1-voittoon.

FC Lahti pelaa ottelun Honkaa vastaan uusissa tulevan kauden kolmosasuissa. Asu on Umbron uutta UX-Elite-mallistoa. Kolmosasussa shortsit ja sukat tulevat vaihtumaan vastustajan mukaan, paita on valkoinen. Pelinumerot ovat viininpunaiset.

Siivittääkö uudet asut Lahden jälleen voittoon?

FC Honka – FC Lahti 6.6.2020 kello 15.00 Tapiolan Urheilupuistossa!