Otteluennakko: FC Lahti päättää Ykkösen kauden kotonaan

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti taistelee Ykkösen alemman loppusarjan voitosta. Ykkösen päätöskierroksella Lahti saa vieraakseen tasapisteissä olevan Ilveksen kakkosjoukkueen. Lahti on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä, mutta voitto nostaisi lahtelaiset vähintään toiseksi.

FC Lahti varmisti edellisessä ottelussaan sarjapaikkansa ensi kauden Ykköseen. Lahti kaatoi vieraskentällä Nurmijärven Jalkapalloseuran 8—0-murskalukemin. Minttu Takanen ja Katrin Kirpu osuivat kahdesti. Maalinteossa onnistuivat myös Jia Haapea, Vilma Mahlio, Pipsa Majander ja Cecilia Murtonen.

Voiton myötä Lahden ero putoajan paikalla olevaan Kuopion Palloseuran akatemiaan pysyi neljässä pisteessä ja jaossa on enää kolme pistettä. Toisaalta Lahti säilytti myös mahdollisuutensa alemman loppusarjan voittoon, sillä sarjaa johtava Esbo Bollklubb on kahden pisteen karkumatkalla. EBK kohtaa lauantaina Pallo-Iirot ja mikäli ottelu päättyy tasatulokseen, on Lahden ottelun voittaja alemman loppusarjan mestari.

Vierailija Ilveksen kakkosjoukkue on Lahden kanssa tasapisteissä, mutta edellä sarjataulukossa paremman maalieronsa takia. Ilves on kahden ottelun voittoputkessa, kun se kaatoi ensin NJS:n 2—0 Elli Näsmanin ja Patricia Bohuin maaleilla. Edellisellä kierroksella Ilves kaatoi Pallo-Iirot kotonaan 3—0. Jo 13 maalia tällä kaudella iskenyt Näsman osui jälleen ja Tessa Perttula viimeisteli loput kaksi osumaa.

Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti runkosarjassa. Tampereelta Lahti haki 2—1-voiton Elli Savolaisen ja Viivi Moilasen toisen jakson osumilla. Helmi Mujunen oli vienyt Ilveksen johtoon, mutta Lahti nousi toisella jaksolla voittoon. Kisapuistossa puolestaan Lahti meni ottelussa kahdesti johtoon aivan kauden alussa saman kaksikon osuessa. Elli Näsman toi molemmilla kerroilla vieraat tasoihin ja sekä Lahden toinen johtomaali että Ilveksen 2—2-tasoitus syntyivät lisäajalla.

Nappaako nousijajoukkue Lahti vielä yhden päänahan tällä kaudella?

FC Lahti – Ilves/2 14.10.2023 kello 15.30 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen