Otteluennakko: FC Lahti päättää Suomen Cupin karsinnan

FC Lahti varmisti jatkopaikkansa komealla RoPS-voitolla. Lahti oli ottelussa tappiolla, mutta Dimitry Imbongo tasoitti ottelun ja Jasin Assehnoun tykitti lahtelaiset voittoon komealla yläkulmapommillaan. RoPS:n maali syntyi kulmapotkusta, joten Lahden on kiinnitettävä puolustuspään erikoistilanteisiin huomiota.

Mastokaupungin ylpeys on operoinut Cupin karsinnan varsin kapealla materiaalilla, eikä sairastuvalta ole tiedossa suuria apuja. Poissa ovat varmasti yhä Eemeli Virta, Timi Lahti, Pyry Lampinen ja Tim Martinen, joka on sivussa pitkään polvivamman johdosta. Lisäksi Viljami Isotalo joutuu jättämään ottelun väliin. Teemu Jäntti sai muutaman minuutin alleen loukkaantumisen jäljiltä ja Altin Zeqiri lähestyy hiljalleen täyttä pelikuntoa. Molemmat ovat valmennusjohdon käytettävissä. FC Lahti lähtee poissaoloista huolimatta voittamaan ottelua.

– Olisi ollut optimaalista, jos olisimme päässeet kierrättämään vielä enemmän, mutta meillä on hieman poissaoloja. Vaikka ottelussa ei ole panosta, kyseessä on Suomen Cupin ottelu, jota lähdemme tietysti voittamaan. Pääsemme kokeilemaan ottelussa uusia asioita ja harjoiteltua myös ottelurutiineja, Zeneli avaa.

Vierailija FC Haka nousi viime kauden päätteeksi suvereenisti Ykkösestä liigaan. Koskilaisten meno ei ole Cupin karsinnassa liiemmin hidastunut, sillä joukkue ei ole vielä kärsinyt virallisissa otteluissa tappiota. Edellisessä ottelussa Haka tasasi pisteet Ilveksen kanssa lukemin 1-1 ja varmisti paikkansa varsinaiseen Suomen Cupiin. Koskilaiset olivat ottelussa hieman alakynnessä ja tappiolla, mutta Antto Hilska puski ottelun tasoihin Jami Kyöstilän esityöstä.

Haka on vahvistunut talven aikana muun muassa maajoukkuemies Eero Markkasella, Jonas Häkkisellä ja yhdysvaltalaismaalivahti Michael Hartmannilla. Hakan runko on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa ja keskikentällä peliä pyörittää tuttuun tapaan Anton Popovitš. Sen lisäksi Hakalla on riveissään muutamia lupaavia nuorisopelaajia, kuten Seth Saarinen.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 40 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista vain kymmenen. Koskilaiset puolestaan ovat voittaneet 19 kertaa. Maaleja Lahti on iskenyt Hakan verkkoon 34. Haka on puolestaan tehnyt 64 osumaa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Suomen Cupissa kuusi kertaa. Kaudella 2002 Lahti kohtasi Hakan Cupin finaalissa, mutta valitettavasti Haka nosti ottelun päätteeksi pyttyä. Kuudesta kohtaamisesta Lahti on voittanut vain yhden ja kertaalleen ottelupari on päättynyt lohkovaiheessa tasan, joten Lahdella on lauantaina oiva paikka tasoittaa hieman puntteja.

Lahti kohtasi Hakan myös ylimenokaudella Mukkulassa. Molemmat joukkueet olivat liikenteessä testipitoisella miehistöllä. Lahti voitti ottelun 2-0 Tim Martisen ja Valdrin Rashican maaleilla. Mastokaupungin ylpeys hallitsi ottelua täysin ja olisi voinut voittaa vielä runsaammin, sillä lahtelaiset missasivat lopussa muun muassa rangaistuspotkun.

Kuinka käy tällä kertaa?

FC Lahti – FC Haka 22.2.2020 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

FC Lahti ja Pub Iloinen Kulkija järjestävät 21.2.2020 kello 17.00 alkaen After Work -tapahtuman Iloisessa Kulkijassa, jossa julkistetaan FC Lahden tulevan kauden kapteenisto. Paikalla ovat myös tavattavissa päävalmentaja Ilir Zeneli ja joukkueen kapteeni. Tervetuloa!

Ottelun ennakkoliput Tiketistä → https://www.tiketti.fi/fc-lahti-fc-haka-mukkulan-kuplahalli-lahti-lippuja/66831

Ottelu näkyy myös suorana Ruutu+ -palvelusta → https://www.ruutu.fi/urheilu

FC Lahden kausikortit: https://www.seamchip.fi/fclahti

FC Lahden ottelun jälkeen Mukkulassa alkaa Lahden Reippaan harjoitusottelu. Reipas saa kyläänsä lappeenrantalaisen PEPOn.