Otteluennakko: FC Lahti pääsee vihdoin pelaamaan kotonaan

FC Lahti nappasi kolmen ottelun tiiviiltä vieraskiertueelta kaksi voittoa. HIFK ja TPS kaatuovat runsasmaalisesti ja hyökkäyspäässä Lahti sai kaivattuja tehoja. Jasin Assehnoun ja Vahid Hambo osuivat kumpainenkin kahdesti. Keskellä vierakiertueviikkoa lahtelaiset kuitenkin joutuivat toteamaan Kuopion Palloseuran paremmakseen.

Maanantain otteluun Lahti pääsee vihdoin levänneenä, mutta kierrätystä on silti luvassa. Lahtelaiset pelaavat taas kolme ottelua alle viikkoon. Kokoonpanosta ovat varmasti poissa Timi Lahti ja Tim Martinen. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa suojattiensa peliasenteen paranevan maanantain kamppailuun.

– On mukava päästä pelaamaan ehjän harjoitusviikon jälkeen. Kokoonpanoon tulee hieman muutosta, sillä meillä on taas alle viikkoon kolme raskasta peliä. Meidän pitää ajatella myös niitä. Joukkueella on hyvä draivi päällä. Lähdemme parantamaan edellisestä ottelusta peli-ilmettä ja peliasennetta. Vastustaja on kova ja Honka on taktisesti erittäin vahva. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen ilman, että oma pelimme kärsii, Zeneli miettii.

Vierailija FC Honka on yhä tappioitta tämän kauden Veikkausliigassa. Kuudesta pelaamastaan ottelusta se on voittanut kaksi ja tasannut pisteet neljästi. Espoolaisten puolustus on ollut liigan eliittiä ja joukkue on päästänyt vähiten maaleja liigassa. Maalinteossa Honka on onnistunut kolmella viime kierroksella lähinnä rangaistuspotkuista, sillä viidestä osumasta neljä on syntynyt pilkulta. Viimeisenä Honka kohtasi kotonaan RoPS:n ja espoolaisten voimakas prässi tuotti vaikeuksia RoPS:n pelinrakennukseen. Honka olisi voinut latoa taululle rumatkin lukemat, mutta ottelun ainokaisen iski rangaistuspotkusta Borjas Martín.

Lahti ja Honka ovat kohdanneet tänä vuonna jo kolmesti. Kaikki ottelut ovat päättyneet lahtelaisten voittoon. Tammikuussa Jasin Assehnoun ja Matias Niuta osuivat ja Lahti voitti 2-1. Kesäkuussa joukkueet pelasivat jälleen harjoitusottelun, joka päättyi samoihin 2-1-lukemiin. Assehnoun osui taas ja toisesta maalista vastasi Dimitry Imbongo. Kesäkuun lopussa lahtelaiset kävivät ryöväämässä Espoosta jatkopaikan Cupissa Vahid Hambon maalilla.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 36 kertaa. Lahti on voittanut näistä 11 ja kymmenesti pisteet on tasattu. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 45 ja espoolaiset ovat puolestaan osuneet maalipuiden väliin 57 kertaa. Lahdella on nyt oiva paikka aiheuttaa Hongalle kauden avaustappio ja ottaa espoolaisten kaulaa kiinni historian tilastoissa.

FC Lahti – FC Honka 3.8.2020 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelussa on yhä voimassa poikkeusolojen järjestelyt. Pääkatsomo on jaettu neljään sektoriin. Sektori 4 on varattu vieraskannattajille. Aurinkokatsomo ei ole käytössä. Jokaisen sektorin takana on oma palvelualue, joissa on kioskipalvelut. Sektoreissa 1 ja 2 on lisäksi palvelualueella erilliset anniskelualueet, joihin pääsevät vain täysi-ikäiset.

Stadionin portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Ensimmäisen puolen tunnin aikana sisään pääsee vain kausikortilla tai ennakkolipulla. Lipunmyynti stadionilla aukeaa vasta kello 18.00. Paikkoja on rajoitetusti, joten saavuthan paikalle ajoissa. Ennakkolipun voi ostaa helposti tästä.

Saavuthan paikalle vain terveenä. Huolehdithan ottelutapahtuman aikana turvaväleistä ja käsihygieniasta. Palvelualueella on tarjolla käsidesipisteitä.

Jos et pääse paikalle, Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliiga-ottelut suorina lähetyksinä.

Ottelun käsiohjelma tulee luettavaksi Pub Iloiseen Kulkijaan. Käsiohjelman voi ostaa ottelutapahtumasta kahden euron hintaan. Käsiohjelman sähköiseen versioon pääset tutustumaan ennakkoon tästä.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.