placeholder

Otteluennakko: FC Lahti metsästää jatkopaikkaa Espoosta

FC Lahti selvitti tiensä puolivälieriin suvereenisti, kun Kolmosessa pelaava Peli-Karhut kaatui Kotkassa lukemin 8-0. Lahti ratkaisi ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella ja hyökkäyspään pelaajat saivat paljon onnistumisia. Jasin Assehnoun ja Mikko Kuningas osuivat molemmat kahdesti. Lahden puolustusta ei testattu, joten sille testi on nyt ensimmäinen kunnollinen.

Espooseen Lahti lähtee lähes ehjällä miehistöllä. Varmasti sivussa ovat vain Tim Martinen ja hiljalleen paluuta tekevä Pyry Lampinen. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että tavoitteena on tuoda kotiin jatkopaikka.

– Joukkueen viereystila on ollut koko viikon hyvä ja treeneissä on ollut tekemisen meininki. Kelinkin pitäisi olla kohdillaan. Lähdemme pelaamaan omaa peliämme, mutta meidän pitää olla rohkeampia. Myös ajoitukset ja joukkueen samanaikaisuus on saatava toimimaan. Silloin pystymme ennakoimaan ja reagoimaan. Meidän pitää olla pallon kanssa kärsivällisiä ja luotava maalipaikkoja ja oltava suoraviivaisia. Honka tuo eri lähtökohdat. Tämä on ensimmäinen kunnon tosipeli. Kun menemme jatkoon, meille tulee viikkoon kolme ottelua, mutta menemme peli kerrallaan, Zeneli ennakoi.

Kotijoukkue FC Honka selvitti tiensä puolivälieriin kaatamalla AC Oulun lukemin 1-0. Honka sai tehdä täyden iltapuhteen, vaikka Demba Savage vei espoolaiset johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä. Oulu haki tasoitusmaalia rajusti ja Honka joutui puolustuskannalle. Espoolaiset kuitenkin kestivät ja Honka selvitti tiensä jatkoon.

Hongan kokoonpano on laadukas. Robert Ivanov ja Konsta Rasimus muodostavat puolustuksen selkärangan. Javi Hervas ja Duarte Tammilehto tukkivat keskikenttä runsaalla kokemuksellaan, taidon lisäksi. Hyökkäys- ja erikoistilanneosaamista joukkueeseen tuovat Savagen lisäksi Macoumba Kandji, Lucas Kaufmann ja Borjas Martin. Lisäksi täksi kaudeksi Espooseen saapunut Jean Marie Dongou on pelannut jopa Barcelonan edustusjoukkueessa.

Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna kahdesti harjoitusottelussa. Molemmat ottelut ovat päättyneet Lahden 2-1-voittoon. Talvella Mukkulan kuplassa Lahden maaleista vastasivat Jasin Assehnoun ja aivan ottelun lopussa Matias Niuta. Kesäkuun alussa pelatussa harjoitusottelussa Assehnoun osui jälleen, mutta voittomaalin ottelun lopussa iski Dimitry Imbongo.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 35 kertaa. Lahti on voittanut kymmenesti ja tasatulokseen on päädytty myös kymmenesti. Honka on vielä maaleissa edellä, sillä Lahti on iskenyt 44 maalia espoolaisten 57 vastaan. Suomen Cupissa joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet, mutta Suomen Cupin karsinnassa Lahti on voittanut ainoan kohtaamisen. Kumpi vie ottelun nimiinsä tällä kertaa?

FC Honka – FC Lahti 24.6.2020 kello 20.00 Tapiolan urheilupuistossa!

Ottelu näkyy suorana Ruudussa!

Kaupungin kovin kisastudio Pub Iloisessa Kulkijassa!

Ottelun kokoonpanot nähtävissä ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla → https://bit.ly/3dyxsHT