OTTELUENNAKKO: FC Lahti matkaa Ykkösessä Vantaalle

Keskiviikko on pelipäivä ja FC Lahti matkustaa pääkaupunkiseudulle. Lahtelaiset vierailevat Vantaan Jalkapalloseuran kotikentällä Ykkösen kamppailussa. Lahti on sarjassa seitsemäntenä, VJS puolestaan yhdeksäntenä.

FC Lahdella on menossa vaikeampi jakso, jonka joukkue haluaa kääntää. Edellisestä voitosta on kulunut jo reilu kuukausi ja Lahdella on allaan viisi voitotonta ottelua. Lahti sai kuitenkin maalihanojaan auki edellisellä kierroksella vaikeassa vierasottelussa KTP:tä vastaan. Pisteet jäivät Kotkaan lopulta lukemin 6–3. Aamu Kinnunen, Elli Savolainen ja Jessica Tarén onnistuivat lahtelaisista maalinteossa. Kinnunen onnistui myös viikonlopun ympärillä maalinteossa kahdessa maaottelussa.

Seitsemäntenä sarjassa oleva Lahti haluaa katkaista voitottoman putkensa. Voitto nostaisi lahtelaiset jopa viidenneksi ohi KTP:n ja taisteluun ylemmän loppusarjan paikasta. Lahden pitää kuitenkin onnistua ottelussa hyvin, jotta pisteet matkaavat mastojen varjoon.

Kotijoukkue Vantaan Jalkapalloseura on jämähtänyt neljään pisteeseen. Edellisellä kierroksella vantaalaiset jäivät maaleitta ja kärsivät kolmen maalin tappion Esbo Bollklubbille. Edellisessä kotiottelussaan VJS onnistui nousemaan kolmen maalin takaa 4–4-tasapeliin Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Noora Siidorov osui kahdesti ja Emilia Rautasola ja Erica Kivinen kertaalleen.

FC Lahti ja VJS kohtasivat toisensa Kisapuistossa huhtikuun lopussa. Lahti meni ottelussa johtoon Helsingin Palloseurasta lainalla olleen Matilda Katajan osumalla. Lahti kontrolloi peliä, mutta VJS nousi lopussa tasoihin ja nappasi lisäajalla 2–1-voiton. Kivinen osui myös Lahtea vastaan ja voittomaalista vastasi Sini Oksanen. Keskiviikkona Lahden tulee olla tarkkana ensimmäisestä vihellyksestä viimeiseen.

VJS – FC Lahti 5.6.2024 kello 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta