OTTELUENNAKKO: FC Lahti matkaa vieraspeliin Keravalle

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti matkaa kivenheiton verran etelään. Lahti vierailee Keravalla Pallokerho Keski-Uusimaan vieraana. Lahtelaiset ovat Ykkösessä kuudentena, PKKU on noussut jo neljänneksi.

FC Lahti lähtee vieraspeliin allaan kaksi voittoa, jotka ovat nostaneet joukkueen itseluottamusta. Edellisellä sarjakierroksella Kisapuistossa kaatui Pallo-Iirot komean nousun päätteeksi lukemin 3—2. Lahti oli kahden maalin tappiolla, mutta toisella jaksolla Katrin Kirpu kavensi ja Jia Haapea tasoitti. Venla Haikalan kulmapotku kiersi vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua suoraan maaliin ja Lahti nappasi täydet kolme pistettä.

Viikolla Lahti vieraili Suomen Cupin ottelussa Nummelan Palloseuran vieraana. Lahti ratkaisi ottelun Kolmosen vastustajaa vastaan jo ensimmäisellä jaksolla. Lopulta jatkopaikka irtosi komealla 8—0-voitolla. Jia Haapea iski hattutempun ja muut osumat merkittiin Viivi Moilaselle, Elli Savolaiselle, Katrin Kirpulle, Henriikka Haapalalle ja Minttu Takaselle.

Lauantain otteluun Lahti lähtee kuudennelta sijalta. Lahtelaiset ovat pelanneet kuitenkin ottelun vähemmän kuin suurin osa muista kärkijoukkueista. Viidessä pelaamassaan sarjaottelussa Lahti on kyennyt tekemään kolmanneksi eniten maaleja, yhteensä 13. Edellisessä sarjaottelussa Lahti nousi kahden maalin takaa komeaan 3—2-voittoon hyvän toisen jakson ansioista. Hyökkäyspään pelaaja, kolmessa edellisessä ottelussa osunut Jia Haapea odottaa lauantain ottelusta tiukkaa.

– Cupin ottelussa saimme onnistumisia ja nostettua samalla joukkuehenkeämme. Lauantaina on luvassa kova kamppailu. Vastustaja on juoksuvoimainen joukkue. Meidän pitää jatkaa samalla pelillä, mitä pelasimme Cupissa ja viimeisessä sarjaottelussa tähänkin otteluun. Luvassa ei ole helppoja pisteitä, sillä vastustajalla on tavoitteena nousu. Tämä on meille hyvä paikka näyttää, että kuulumme tähän sarjaan, Haapea ennakoi.

Kotijoukkue Pallokerho Keski-Uusimaa lähtee lauantain otteluun neljänneltä sijalta ja neljä pistettä Lahtea karussa. Viikonloppuna PKKU kohtasi vieraskentällä Nurmijärven Jalkapalloseuran. Laura Kölhi iski voittomaalin jo vartin pelin jälkeen. Toisella jaksolla PKKU:n 3—0-voitossa kahdesti osui Emilia Kupsanen.

Helsingin Jalkapalloklubista lainalla olleen Kupsasen lisäksi kahdesti alkukauden aikana ovat osuneet Sofia Jahnukainen ja Hilla Romppanen. PKKU:n ase on ollut hyvä puolustus, sillä joukkue on päästänyt vain neljä maalia kuuteen otteluun. Lahtelaisten pitää onnistua käyttämään maalipaikkansa tehokkaasti, jotta pisteet irtoavat kotimatkalle.

PKKU – FC Lahti 27.5.2023 kello 15.00 Kalevan urheilupuistossa!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala