OTTELUENNAKKO: FC Lahti matkaa Raumalle

Perjantai on pelipäivä ja FC Lahden Ykkösen joukkue matkaa Raumalle. Pitsiyön Spesiaalissa lahtelaiset haastavat Pallo-Iirot. Joukkueet ovat perättäisillä sijoilla pisteen sisällä toisistaan, joten luvassa on tiukka taisto arvokkaista pisteistä.

FC Lahden mollivoittoinen kesä sai jatkoa viime lauantaina Kisapuistossa. Lahti hallitsi ottelua ja Venla Haikala kolisutteli kahdesti yläputkea, mutta maalia lahtelaiset eivät onnistuneet tekemään. Vierailija Esbo Bollklubb puolestaan onnistui kertaalleen ja vei pisteet mukanaan Espooseen. Kolmas perättäinen tappio sarjassa pudotti FC Lahden jo seitsemänneksi.

FC Lahti lähtee katkaisemaan tappioputkeaan Raumalle. Maalinteko on tuottanut juhannuksen jälkeen tuskaa, vaikka paikkoja lahtelaiset ovat kyenneet luomaan. Erityisesti maalivahti Saija Suni ja laitapelaaja Henriikka Haapala ovat esiintyneet pirteästi tappioista huolimatta. Viimeisessä yläloppusarjan paikassa kiinni oleva KTP on karannut jo 11 pisteen päähän, joten lahtelaisten pitää kasvattaa pistepottiaan nyt jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa.

Kotijoukkue Pallo-Iirot onnistui viime lauantaina palaamaan voittokantaan kotiottelussa Kuopion Palloseuran Akatemiaa vastaan. Eveliina Hannulan maali oli ottelun ainoa ja se riitti pisteiden jäämiseen pitsikaupunkiin. Voitto nosti raumalaiset Lahden edelle kuudenneksi.

Lahtea vastaan Pallo-Iirot joutuu lähtemään ilman pelikieltoista Kaisa Saarenpäätä. Joukkueen paras maalintekijä Helmiina Luoma on iskenyt kuusi osumaa, mutta ottelu jää mitä ilmeisimmin häneltä väliin. Edellisessä ottelussa osunut Eveliina Hannula on osunut kolmesti, joten Lahti saa silti olla tarkkana.

Joukkueet kohtasivat toisensa Kisapuistossa toukokuussa äitienpäivänä. Pallo-Iirot meni 2—0-taukojohtoon Sanni Kuusiston ja Helmiina Luoman osumilla. Toisella jaksolla Lahti heräsi. Katrin Kirpu ja Jia Haapea toivat Lahden tasoihin. Lahti loi kovan paineen raumalaisten maalille ja Venla Haikalan kulmapotku upposi suoraan sisään alle kymmenen minuuttia ennen loppua. Osuma riitti Lahden 3—2-voittoon.

Nähdäänkö Raumalla yhtä värikäs ottelu kuin toukokuisessa Kisapuistossa?

Pallo-Iirot – FC Lahti 28.7.2023 kello 17.00 Buena Vista stadionilla!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta